Gazete Vatan Logo

14. Bodrum Müzik Festivali coşturdu

Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu Bodrum Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları bu yıl da müzikseverlerle buluşturdu.

14. Bodrum Müzik Festivali coşturdu

Doğuş Grubu kurucu destekçiliğinin yanı sıra, DenizBank’ın desteği, Turkcell’in ana sahne sponsorluğu, Audi ve D-Marin’in katkılarıyla düzenlenen 14. Bodrum Müzik Festivali, 4 Ağustos Cumartesi akşamı doyumsuz bir müzik ziyafetiyle kapılarını açtı. Müzik tutkunlarının heyecanla beklediği festivalin ilk konseri, D-Marin Turgutreis Turkcell Sahnesi’nde Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın, soprano Lauren Fagan ve tenor Murat Karahan ile birlikte sahne aldığı, yaklaşık 4 bin kişinin izlediği opera gala konseriyle gerçekleşti.

Sanat Yönetmenliğini Tuğçe Tez’in üstlendiği Bodrum Müzik Festivali, beş gün boyunca müzikseverleri kucaklayan bir programla karşımıza çıkıyor. Festival bu yıl ilk kez bir araya gelen sanatçıların performanslarına sahne olurken; dinleyicilerin de “Türkiye’nin Genç Yetenekleri’ni keşfetmesine olanak sağlayacak.

Festivalin bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı’na bağışlandı

Festivalin açılışını yapan Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Bodrum Müzik Festivali’nin Türkiye’nin kült festivallerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı.

Haberin Devamı

Festival bu yıl diğer yıllardan farklı olarak D-Marin Turgutreis dışında Bodrum’un simgesi haline dönüşmüş mekânlarında, ülkemizin adını yurtdışında başarıyla duyurmuş yıldız sanatçı ve topluluklarının konserlerinin yanı sıra, sinema gösterimleri ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turları da kapsayan farklı ve ayrıcalıklı bir programla müzikseverleri ağırlayacak.

Sanata Bi Yer D-Marin Turgutreis’te

Festival kapsamında, Doğuş Grubu’nun; 900’ü aşkın üniversite öğrencisinin çalışmalarına alan yaratan sosyal sorumluluk projesi “Sanata Bi Yer” platformuna ait işlerden bir seçki de D-Marin Turgutreis Marina Turkcell Sahnesi’nde sergilenecek.

Festivalin biletleri mobilet.com ve mobilet iOS uygulaması üzerinden alınabiliyor. Bilet gelirleri Tohum Otizm Vakfı ve Bodrum Sağlık Vakfı’na bağışlanan festivalde bu sene Gülsin Onay’ın vereceği konserin bilet gelirleri de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’ne aktarılacak.

Haberin Devamı

Fazıl Say Yürüyen Köşk resitali ile bir kez daha müzikseverleri büyüledi

Doğuş Grubu’nun kurucu desteğiyle gerçekleşen 14. Bodrum Müzik Festivali kapsamında sahne alan dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, Yürüyen Köşk resitali ile izleyicileri büyüledi. Say resitalinin ilk yarısına Chopin’e ‘özgü bir tür olan “gece müzikleri” Noktürn’lerle başladı. Ardından Beethoven’ın en sevdiği sonatı olan Opus 57 Appassionata ile devam etti. Say, solo piyano için bestelediği ‘Kara Toprak op.8’ve Atatürk’e ithaf ettiği “Opus 72 Yürüyen Köşk” adlı yapıtlarıyla izleyicilere duygu dolu dakikalar yaşadı. Say, Yürüyen Köşk adlı yapıtıyla Atatürk’ün Yalova’daki Millet Çiftliği’nde yaşayan çınar ağacı ve köşkün değerli hikâyesini Bodrum Müzik Festivali’ne taşıdı.