Gazete Vatan Logo

12 yaşındaki fenomen!

Kliplerinde yüzünü gizleyen Sia, yeni bir yeteneğin doğmasına vesile oldu. Kliplerinde oynattığı Maddie Ziegler artık bir fenomen! Henüz 12 yaşındaki genç yetenek danslarıyla ve sarı peruğuyla son dönemin gözde ismi olmayı başardı!

12 yaşındaki fenomen!

Avustralyalı şarkıcı Sia, kliplerinde hayranlarından yüzünü esirgemeyi tercih ederken tüm dünyada fenomen haline gelecek küçük bir yeteneğin doğmasına neden oldu. En son Sia’nın üçüncü kez ‘Big Girls Cry’ klibinde oynayan 2002 doğumlu minik Maddie Ziegler, ilk kez Sia’nın Titanium şarkısında dans ettiğinde kimse gözlerini bu minik dansçıdan ayıramadı. Sia’nın ABD’de yayınlanan ‘Dance Moms’ adlı çocuk dans yarışmasını izlerken keşfettiği kızla yolu ‘Şarkımın video klibinde oynamak ister misin?” diye tweet atmasıyla başladı. Ardından tüm dünyada müzik listelerini alt üst eden ‘Elastic Heart’ şarkısı ve tartışmalı video klibi geldi. Klipte ten rengi bir mayo giyen ve ABD’li ünlü oyuncu Shia La Beouf (28) ile birlikte bir kafesin içinde dans eden küçük kızın oynadığı klip onu artık tüm dünyada tanınan bir fenomen yaparken, küçük bir kızın yetişkin bir erkekle dansının cinsel çağrışımlar yarattığını düşünüp tepki verenler de oldu.

Tepkiler...

Klibin yayınlanmasının ardından gelen tepkilerde bir Twitter kullanıcısı “The Elastic Heart videosu büyülü olabilirdi eğer partneri 30 yaşında bir adam olmasaydı” derken, bir başka kullanıcı Facebook’tan “Sanat kısmını anlamaya çalışıyorum ama neden 12 yaşında bir kız bir adamla kafese kapatılsın ki” yorumu yaptı.

Haberin Devamı

‘Dans partnerime alışmam gerekiyordu’

Amerika’nın ünlü magazin dergisi Entertainment Weekly’ye konuşan minik yıldız, Shia LaBeouf ile sıradışı dansı hakkında bir röportaj verdi. Bu röportajda da dans performansındaki gibi boyundan büyük laflar eden Maddie, “Dans partnerinize alışmanız gerek” dedi ve hikayelerini anlattı: “Klipte oynayacağımız kesinleştiğinde, o (Shia LaBeouf) beni ve annemi alıp yemeğe götürdü. Ailemle tanıştı, birlikte vakit geçirdik.” Chandelier klibindeki tek kişilik dans performansında kazandığı sempatiyi yeni klibiyle pekiştiren çocuk yıldız “Klipte birbirimizle savaş yapıyor, hayatta kalmaya çalışıyor olan bir koreografi içinde olsak da birbirimizi tanımamız gerekiyordu” diye de ekledi.

Maddie Ziegler kimdir?

Haberin Devamı

Doğum adı Taylor Nicole Ziegler olan minik dansçı, henüz 12 yaşında. 3 yaşından beri dans ediyor. Giydiği ten rengi mayoyla ve taktığı kahküllü sarı perukla tanınıyor.

Dev yetenek her şeyi sıfırlıyor

Türkiye’deki sosyal medya yorumları minik Maddie’ye hayranlık taşıyor.

- O kız dans etmek için doğmuş, öyle bir tutkuyla dans ediyor ki her şeyi sıfırlıyor.

- Dünya, çocukları 100 kat özenle korumamızı gerektirecek kadar iğrenç bir yer, hemfikirim. Ama sanat muazzam bir şey ve ne kadar kalın camlı bir fanusu üstüne kapatsan o kadar taşıyor.

- Dev yetenek. Ya o mimikler ne bebeksin sen daha? Nasıl estetik nasıl zarif?

- Sen daha 12 yaşındasın çılgın, harika dans edebilirsin ama böyle yüz ifadelerini nasıl hissettiriyosun bize. Yaşadın mı onları öyle, nasıl yaşamış gibi yapabiliyosun, nasıl bir yeteneksin...