Gazete Vatan Logo

100 Toyota’dan 93’ü artık yerli

Toyota’nın Türkiye satışlarını yerli üretim Corolla ve C-HR domine ediyor.

100 Toyota’dan 93’ü artık yerli

Toyota’nın Türkiye satışlarını yerli üretim Corolla ve C-HR domine ediyor. İlk 7 ayda 20 bin 8 adetlik satış gerçekleştiren Toyota’nın binek otomobilde yerlilik oranı yüzde 88’e ulaştı. Marka bu dönemde 13 bin 229 adet Corolla, 2 bin 455 adet C-HR satışına imza attı. Toyota, Temmuz’da Türkiye’de üretilen modelleri Corolla ve C-HR’ın pozitif etkisiyle 3 bin 148 adetlik satışla 4’ncü sırada yer aldı.

Toyota’nın geçen ay binek otomobil satışlarındaki yerli üretim oranı da yüzde 93’e kadar çıktı. 2017’de oto pazarında Toyota’nın yerli model satışları yüzde 81 seviyesinde gerçekleşmişti.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Corolla’nın aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 16 ülkede üretildiğini belirterek, “Üretilmeye başlandığı tarihten bu yana 45 milyonu aşan satışıyla dünyanın en çok satılan modeli olan Corolla ile 2016’da Türkiye’de üretilmeye başlanan C-HR modellerimizin satışlarıyla Temmuz ayında ilk 4 marka içindeki yerimizi aldık. Bundan daha da önemlisi Türkiye pazarında sattığımız bütün araçların yüzde 78’ini ülkemizde üretiyoruz. Bu oran binek otomobillerde yüzde 88’e kadar çıkıyor. Böylelikle ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlıyoruz. Bununla gurur duyuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Toyota’nın Avrupa’da 2000’den bu yana 2 milyon 8 bin adetlik hibrit otomobil satışıyla liderliğini sürdürdüğünün altını çizen Bozkurt, şöyle devam etti: “C-HR’ın yüksek satışları bu başarıya önderlik ederek Türkiye’yi onurlandırıyor. Avrupa’da hibrit model payını yüzde 85’e çıkaran C-HR Hybrid ile bu teknolojiye geçiş de hızlandı. Bu durum Türkiye’de de hemen hemen aynı seviyelerde.”