Gazete Vatan Logo

100 milyon $’lık proje hukukçulara adres oldu

AC Yapı, üçüncü projesi Moment İstanbul’u, Kartal’da inşa ediyor. 100 milyon dolarlık yatırıma sahip proje, 731 daireden oluşuyor. Projeye, adliyeye yakınlığı nedeniyle hukukçular ilgi gösteriyor.

100 milyon $’lık proje hukukçulara adres oldu

Demir çelik, çelik konstrüksiyon ve paslanmaz çelik üretiminin yanı sıra bu ürünlerin ithalat ve ihracatını gerçekleştiren Coşkun Group’un yapı endüstrisi alanındaki şirketi AC Yapı, bugüne kadar İstanbul Sancaktepe’de Kent Life ve Dore Life projelerini hayata geçirdi. Şu anda Kartal’da 100 milyon dolarlık yatırımla Moment İstanbul projesini hayata geçiren AC Yapı, yüzde 15 indirim kampanyasıyla satışlarına hız verdi. Şirket 2016 yılında bu projenin inşaatını yürütürken, yeni projeler ve Kadıköy Çiftehavuzlar ile Göztepe Çemenzar bölgelerinde kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirecek.

731 daireli proje

AC Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Coşkun, üçüncü projeleri olan Moment İstanbul’daki 731 daire ile birlikte toplam 1.767 konut üretmiş olacaklarını söyledi. Moment İstanbul’u 2017 yılı Mart ayında tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Ali Coşkun, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Moment İstanbul, iki kule olarak inşa ediliyor. Soğanlık Metro İstasyonu’nun yanı başında, İstanbul Adalet Sarayı’na 2, Kartal sahil şeridine yaklaşık 5 dakikalık mesafesiyle lokasyon avantajına sahip bulunuyor. Yatırım değeri yaklaşık 100 milyon dolar olan projede, tipleri 1+1’den 4+1’e kadar değişen, fiyatları 359 bin TL’den başlayan toplam 731 adet konut bulunuyor. Ayrıca müşterilerimize opsiyonel olarak akıllı ev sistemi de sunabiliyoruz.”

Haberin Devamı

Cadde konsepti

Projede bölgede yaşayanların günlük ihtiyaçlarına cevap vermek üzere planlanan ticari ünitelerin de yer aldığını ifade eden Coşkun, “Projede cadde mağazacılığı konusunu çok önemsiyoruz. Halen markalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Sadece projemize değil, çevresine de katkısı olacak şekilde bir planlama yapıyoruz. Büyük bir marketin de yer alacağı projedenin 35’inci katında, panoramik manzaraya sahip olan Moment Terrace yer alacak. Burası, misafirlerin ağırlanabileceği ya da toplantıların yapılabileceği ayrıcalıklı bir mekân olarak hizmet verecek” diye konuştu. Anadolu Adalet Sarayı’na kısa bir mesafede olmalarından dolayı hukuk çalışanlarından oldukça fazla talep gördüklerini dile getiren Coşkun, orta ve üst düzey yöneticiler ile serbest meslek sahiplerinden de ilgi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İki bölgede dönüşüm için çalışıyor

MOMENT İstanbul’u, söz verilen tarih olan 2017’nin ilk çeyreğinden daha önce, 2016’nın sonunda teslim etmeye yönelik hedeflerinin olduğunu anlatan Ali Coşkun, “Ayrıca 2016, yeni projelere adım atacağımız bir yıl olacak. Bu nedenle tamamen işe odaklandığımız bir yıl geçirmeyi planlıyoruz. Kentsel dönüşüm ile ilgili yatırımlarımız da mevcut. Şu an Çemenzar ve Çiftehavuzlar tarafında dönüşüm projelerimiz var” dedi. Şirket olarak bu yıla yönelik en büyük beklentilerinin ekonomik anlamda istikrarın kesintisiz olarak devam etmesi olduğunu ifade eden Coşkun, büyüme ve yeni proje planlarını bu beklenti ve inanç üzerine inşa ettiklerini söyledi.

Yüzde 15 indirim var

ANLAŞMALI bankalar aracılığıyla kişiye özel kredi imkanları sunduklarını kaydeden Ali Coşkun, “Şu an satışlarımızdan oldukça memnunuz. Yeni kampanyamızla beraber de artarak devam ediyor. 15 Mart’a kadar yüzde 15 indirim fırsatı kampanyamızın gidişatı da memnun edici düzeyde” dedi.

Haberin Devamı