Gazete Vatan Logo

100 bin gence hem iş hem sigorta

Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18-25 yaş arasındaki 100 bin gence yazın asgari ücretle çalışma fırsatı getireceklerini açıklayarak, “3 ay boyunca aldıkları ücret, 1 yıllık burs ve kredi imkanlarından aldıklarından daha yüksek olacak. En önemlisi sigortaları başlayacak” dedi

100 bin gence  hem iş hem sigorta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, her yıl 100 bin gence öğrenim gördükleri şehirde yaz döneminde asgari ücret karşılığında sosyal çalışma imkanı getirileceğini belirterek, “Gençlerimiz ücret alıp aile bütçelerine, kendilerinin özel olarak değerlendirmek istedikleri alanlarda kendilerini ifade edebilmelerine katkı sağlayacak diğer taraftan en çok önem verdiğim konu ilk sigortalılıklarını da başlatmış olacağız” dedi.

Bakan Sarıeroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘100 bin gence yazın çalışma imkanı’nın detaylarını anlattı. Sarıeroğlu, “2023’e kadar 18-25 yaş arasındaki 100 bin genç yaşadıkları şehirlerde toplum yararına çalışacak. Hem para kazanacaklar hem de sigortalı olacaklar” dedi.

Bu düzenlemeye önem verdiklerinin altını çizen Jülide Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

“Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ‘Gençler İçin Sosyal Çalışma Programı’ sadece istihdam boyutuyla değil sosyal farkındalık konusu, gençlerimizin geleceğe güçlü şekilde hazırlanması açısından sosyal konularla ilgili olarak farkındalıklarını arttırmaya yönelik hem de devletin o sıcak elini gençlerimizin üzerine tutarak, ilk sigortalılık başlangıçlarını kamu yararına yapmış oldukları hizmetler vesilesiyle olmasını amaçladığımız yeni bir İŞKUR programı olacak.”

Haberin Devamı

Kursta öğretmenlik yaşlılara yoldaşlık
BAKAN Jülide Sarıeroğlu, gençlerin sigortalarının 18-25 yaş arasında başlayacağını belirterek, programın ayrıntılarını şöyle aktardı: “Üniversitelerde okuyan gençlerimizin, kendi okudukları üniversitelerin bulunduğu ilde, yaşlılarımıza yoldaşlık yapabilecekleri huzurevlerinde programlarımız olabilecek, fidan dikimiyle alakalı konular olabilecek. Mahallelerimizdeki okullarımızda öğrencilerimizle alakalı açılacak kurslarda onlara eğitmenlik yapmaları imkanlarıyla inşallah gençlerimizi yetiştirmiş olacağız. Her yıl 100 bin gencimizi sosyal çalışma programına dahil ederek, hem toplumsal konularda farkındalıklarını artırmayı, bu konularda gençlerimizin enerjisinden faydalanmayı hem de okul hayatlarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Burs ve kredi imkanlarımız var, aylık olarak asgari ücret üzerinden de katkımız olacak. 3 ay boyunca bu programdan faydalanmış olacaklar. 3 ay boyunca aldıkları ücret, 1 yıl boyunca burs ve kredi imkanlarından aldıklarından daha yüksek miktara tekabül ediyor.”
Hedef 5 yılda 500 bin öğrenci
Jülide Sarıeroğlu, uygulamayı bu yıl itibarıyla yetiştirmeye çalışacaklarını vurgulayarak, “İŞKUR olarak 2 yeni programla gençlerimizi geleceğe güçlü şekilde hazırlayacağız. 5 yıl içerisinde 500 bin üniversite öğrencimizi sosyal çalışma programlarından faydalandıraracağız” dedi.

Haberin Devamı