Gazete Vatan Logo

1 yılda 250 aileyi ev sahibi yaptı

Birevim, alt gelir grubunun konut sahibi olabilmesi için tasarrufa dayalı faizsiz ev sahibi olma modelini uyguluyor. 1 yılda 250 aileyi ev sahibi yapan Birevim, 240 ay vadeli, peşinatsız ya da faizsiz koşullar sunuyor

1 yılda 250 aileyi ev sahibi yaptı

TÜRKİYE’DE konut ihtiyacı her geçen gün artıyor. Başta İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde inşa edilen birçok markalı proje, üst gelir grubuna hitap ediyor. Asıl konuta ihtiyacı olan kesim orta ve alt gelir grubu ev almak istediğinde hem peşinat hem de yüksek faiz ile karşı karşıya kalıyor. Bu sorunu çözmek için gayrimenkul sektöründe tasarrufa dayalı faizsiz ev sahibi olma modeli uygulanıyor. Şu anda sektörde 3 firma faaliyet gösterirken, bu sistem ile 100 bin kişi ev sahibi olmaya çalışıyor. Her ay sisteme 5 bin yeni giriş oluyor.

Geçtiğimiz yıl tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörüne adım atan Birevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çiftçi ile konuştuk. Çiftçi, bir yılda 250 kişiyi tasarrufa dayalı faizsiz sistem ile ev sahibi yaptıklarını, yıl sonuna kadar 300 aileyi daha ev sahibi yapacaklarını söyledi. Çiftçi, “Evinizi kredi kullanıp yüksek faizler ödeyerek almak yerine, Birevim’in tasarrufa dayalı tamamen faizsiz yöntemleriyle hiç fark ödemeden alabilirsiniz. Hem faiz olmadığı için hem de 240 aya kadar çok düşük taksitler ödeyerek ev sahibi olabilirsiniz. Peşinatsız da ev sahibi olabilirsiniz. İstediğiniz yerden beğendiğiniz bir evi yeni veya ikinci el alabilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

50 ayda tamam

Kredi kullanamayanlara ve peşinat sıkıntısı çekenlere de çözümler sunduklarını anlatan Çiftçi, şunları söyledi: “100 kişinin ev sahibi olmak istediğini düşünelim. Bu 100 kişi ilk aydan başlayarak sırayla ev sahibi oluyor. 100 kişinin tamamı 50 ay içerisinde evini alıyor. Bir diğer yöntemde ev sahibi olmak isteyen kişi alacağı evin değerini belirledikten sonra bütçesine göre aylık ödeyeceği taksiti, varsa peşinatı, varsa ara ödemesini belirleyerek teslim tarihini kendisi belirleyebiliyor. 240 ay vadede peşinat verilmemesi durumunda evini ilk ay alırsa borcunu 102 ayda bitirmesine olanak tanınıyor.”