Gazete Vatan Logo

1 milyonluk soruyu gördü!

Milyoner'de 9 soruyu geçti, 1 milyon liralık soruda hayatının terini döktü.

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon liralık soruya kadar gelen Şeyma Özin, büyük ödülü alamadı.

Genç kız ter içinde kaldığı yarışmada yanlış şıkkı seçtiğini öğrendiği anda gözyaşlarına boğuldu. Genç kız 1 milyon lira almanın eşiğine geldiği yarışmadan 15 bin lira alarak ayrıldı.

Galatasaray Üniversitesi Radyo Sinema öğrencisi Şeyma Özin, Kim Milyoner Olmak ister yarışmasında müthiş bir performans sergileyerek 1 milyon lira almanın eşiğine geldi.

1 MİLYON LİRALIK SORU

22 yaşındaki Şeyma Özin'in önüne finalde çıkan soru şöyleydi;

SORU: Heredot'un yazdığı Mısır firavunun dilin köken deneyinde, doğunca çobana verilerek kapatılan, o dahil kimseyle konuşturulmayan çocuğun ilk konuştuğu cümle nedir.

A) VER B) ANNE C) EKMEK D) SU

Bu sorunun doğru şıkkı EKMEK'ti... Ancak genç kız soruyu gördüğü andan itibaren A şıkkında takılıp kaldı.


KAHROLURUM!

Uzun süre karar veremeyen Şeyda Özin, "Bu soru beni çok kışkırttı Kenan Bey! Şu an tek şeye üzülüyorum. Cevap vermez çekilirsem kaldıramam. Ama bilip de çekilirsem onu da kaldıramam. VER demeliyim. Ailemin benden para beklentisi yok. Babam esnaf" dedi.

AAA KENAN BEY!...

"VER" seçeneği tercih eden genç kız buram buram terlediği yarışmada bir an dayanamayıp "Doğru mu düşünüyorum Kenan Bey! Aaa Kenan Bey yapamıyorum yani" diyerek adeta yalvardı.

"Arkamda ailem var yoksa bu kararı veremezdim" diyen yarışmacı VER'in son kararı olduğunu söylerken adeta ızdırap çekti. Kenan Işık haline dayanamadı ve "Vazgeçin isterseniz" dedi.

YIKILDIĞI AN!

Genç kız "cevap vereceğim" diyerek "SON KARARIM" dedi. Ellerini başına koyarak sonucu bekleyen genç kız, yanlış seçeneği işaretleyerek 1 milyon liradan olduğunu öğrendiği anda yıkıldı. Kısa süre sonra da gözlerinden yaşlar süzülerek ağladı, izleyiciler ise 1 milyon liraya kadar gelen yarışmacıyı ayakta alkışladı.

"EKMEK demiş" deyip içli bir şekilde ağlayan genç kızı Kenan Işık teselli etti; "Şu haliniz beni çok etkiledi. Çok güzel söylediniz ekmek yani..."

Genç kızın annesi ise "Doğru olanı yaptı. Benim kızım için bu yarışmanın manevi kısmı daha önemli. Para gelir gider" dedi.

Şeyma Özin 1 milyon lirayı almanın eşiğine geldiği yarışmadan 15 bin lira alarak ayrıldı. (internethaber)

Haberin Devamı