Gazete Vatan Logo

1 milyon m2’lik Bizim Mahalle

Emlak Konut GYO, sıcak mahalle yaşamını Bizim Mahalle ile İstanbul Küçükçekmece’de 1 milyon m2’lik alanda hayata geçiriyor. 6 ihalenin gerçekleştirileceği projenin ilk etap ihalesi 26 Eylül, ikincisi 28 Eylül’de

1 milyon m2’lik Bizim Mahalle

Emlak Konut GYO’nun yeni projesi Bizim Mahalle, Küçükçekmece’de 1 milyon metrekarelik bir alanda hayat buluyor. Bizim Mahalle projesinin ihale süreçleri hakkında bilgi veren Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, “Haziran ve Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz 7 dev ihale ile 10 milyar TL’lik bir değer oluşturma başarısı gösterdik. Yapmış olduğumuz ihalelerin geri dönüşleri sonucunda sene başında belirlediğimiz 1.5 milyar TL’lik arsa ihalesi neticesinde 10 milyar TL’lik iş yapacağımızı söylemiştik. Mevcut ihale takvimimizi değerlendirdiğimizde toplam hasılatın 15 milyar TL’ye ulaşmasını bekliyoruz. Bizim mahalle için altyapı ihaleleriyle beraber toplamda 6 etap olacak şekilde ihalelerimizi gerçekleştireceğiz. Bu bağlamda ilk etabımızın ihalesini 26 Eylül, ikinci etabımızın ihalesini de 28 Eylül tarihinde yapacağız” dedi.

Türk mimarisi hakim

Küçükçekmece’de inşa edilecek Bizim Mahalle hakkında Kurum, “Projemiz, özümüzdeki mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu bizlere yoğun bir şekilde yaşatacak. Geleneksel Türk mimarisine uygun olarak tasarlanan proje, mahalle mimarisine getirdiği yaklaşımla şehre değer katacak ve yapısal dokusu ile öne çıkacak” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Gece gündüz yaşayan mahalle

Küçükçekmece gölü sahilinde, yapımı devam eden İstanbul Banliyö hattına, Halkalı Metrosu ve Marmaray ulaşımına yakın olan Bizim Mahalle, her yaştan insanın faydalanabileceği sosyal ve kültürel tesislerden tematik çocuk oyun alanlarına, sağlık tesislerinden kütüphaneye, eğitim tesislerinden festival alanlarına, resmî kurumlardan ata sporları merkezine, kent müzesinden el sanatları merkezine, spor tesislerine kadar olan faaliyet alanlarıyla, gece gündüz yaşayan bir mahalle olacak.