Gazete Vatan Logo

1 milyar dolarlık yatırımla Belek’e rakip olacak

“Türkiye’nin 2’nci Belek’i olacak” diyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Tarsus’un Kazan bölgesinde 1 milyar dolar yatırımla 8 bin yataklı yeni bir turizm projesinin müjdesini verdi.

1 milyar dolarlık yatırımla  Belek’e rakip olacak

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de bulunan Tarsus’un Kazan bölgesinde 1 milyar dolarlık yatırımla yeni bir turizm projesi yapılacağının müjdesini verdi.

CNN Türk’e konuşan Bakan Elvan, buranın Türkiye’nin 2’nci Belek’i olacağını söyledi. 10 kilometrelik kumsal ve arkasında ormana sahip olan bölgede 8 bin yatak kapasiteli bir yatırım yapılacağını açıkladı.

Proje tamamlandığı zaman doğrudan 5 bin kişiye istihdam yaratabileceğini belirten Bakan Elvan, “Ekonomiye çok ciddi bir katkı getirecek. Net rakam söylemem mümkün değil ama o bölgeyi turizm merkezi haline dönüştürecek” ifadelerini kullandı.

Kaliteye odaklanacağız

Ekonomik veriler hakkında da bilgi veren ve Türkiye’nin 2018 yılının ilk çeyreğinde yüzde 7 oranında büyümesini beklediklerini ifade eden Elvan, 11’inci Kalkınma Planı’nı anlattı. Kalkınma planının bir anlamda önümüzdeki 15 yılın yol haritasını ortaya koyacağını söyledi.

Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki süreçte her alanda kaliteye odaklanacağız. İthalata olan bağımlılığımızı azaltıp onları Türkiye’de üretmek istiyoruz. Odaklanacağımız alan insan kalitesi olacak. Onların beceri ve vasıflarının artması, teknolojiye uyum sağlanması olacak. Ar-Ge çalışmalarının artırılması önceliğimiz olacak. Artık geleneksel alandan sıyrılıp daha yüksek teknoloji ile çağı yakalamak istiyoruz. Bu hedef yönünde çalışmaları gerçekleştiriyoruz.”

Haberin Devamı