Gazete Vatan Logo

1. Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda en iyiler belli oldu

Öğrencilerin bilime karşı olumlu bir tutum edinmeleri adına hazırlanan 1. Fen Bilimleri Proje Yarışması İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında gerçekleşti. İstanbul genelinden 17 okulun 39 proje ile katıldığı yarışmada en iyi proje ödülünü, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarından ‘Metro Dursun, Enerji Dolsun’ isimli proje ile Tolga Yamatma danışmanlığında Dudunur Özdamar ve Emine Gücük isimli öğrenciler aldı.

1. Fen Bilimleri Proje Yarışması'nda en iyiler belli oldu

Fen Bilimleri Proje yarışmasına katılan ve 1. , 2. ve 3. en iyi proje ödülü alan öğrencilere ödül olarak dizüstü bilgisayar, 4. ve 5. en iyi proje ödülüne ise tablet bilgisayar verildi. Ayrıca projeye katılan ancak dereceye giremeyen tüm öğrencilere de robotik kutu oyunu ve kristal anı plaketi verildi.

Taşyapı sponsorluğunda gerçekleştirilen proje yarışmasında dereceye giren okullar ve öğrenciler şu şekilde:

1. en iyi proje ödülünü, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarından ‘Metro Dursun, Enerji Dolsun’ isimli proje ile Tolga Yamatma danışmanlığında Dudunur Özdamar ve Emine Gücük.

2. en iyi proje ödülünü, Özel Küçük Prens Ortaokulundan ‘Tasarrufa Yolculuk’ isimli proje ile Cansu Özpir Mantaş danışmalığında Zeyno Baran, Zeynep Aygün ve Duru Özgül.

3. en iyi proje ödülünü, Florya Final Ortaokulundan ‘Kızgın Saç’ isimli proje ile Fulya Doğan ve Yelis Gümüşoğlu danışmanlığında Zeynep Nur Gümüşoğlu ve Arda Büyükbayram.

4. en iyi proje ödülünü, İstek Özel Atanur Oğuz Ortaokulundan ‘Portakalı Soydum Kömürüme Koydum’ isimli proje ile Derya Hatice Yalçınkaya danışmanlığında Bade Berker.

Haberin Devamı

5. en iyi proje ödülünü, Özel Mürüvvet Evyap Ortaokulundan ‘Seramik Üretiminde Cam Tozu Kullanarak Üretilen Seramik Kaplardaki Isı Verimliliğinin Araştırılması’ isimli proje ile Kübra Ulusoy danışmanlığında Ahmet Doğu Gölcük ve Çınar Aksu.

Proje yarışmada ayrı bir kategoride değerlendirilen İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulu ve Dr. Natuk Birkan Ortaokulundan katılan projelerde ise dereceler şöyle sıralandı:

1. en iyi proje ödülünü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Natuk Birkan Ortaokulundan ‘Mikro Plastiklerin Yolculuğu’ isimli proje ile Gizem Savaş danışmanlığında İlay Alaton.

2. en iyi proje ödülünü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulundan ‘Dalga Gücü ile Elektrik Üretimi’ isimli proje ile Ebru Kaya danışmanlığında Meryem Zişan Gün.

3. en iyi proje ödülünü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulundan ‘Rüzgar Enerjisinden Elektrik Enerjisine’ isimli proje ile Ebru Kaya danışmanlığında Ömer Döndü.

Haberin Devamı

4. en iyi proje ödülünü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Özel Beylerbeyi Ortaokulundan ‘Evimizdeki Su Döngüsü’ isimli proje ile Gökhan Altınok danışmanlığında Veli Armağan Alper Sevim.

5. en iyi proje ödülünü, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Dr. Natuk Birkan Ortaokulundan ‘Benim Güneş Evim’ isimli proje ile Gizem Savaş danışmanlığında Dilek Ertuğrul.