Gazete Vatan Logo

"Yarını kodlayanlar" btk çalışanlarının çocukları

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle sürdürülen “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çalışanlarının çocuklarına kodlama eğitimi verildi.

Vodafone'un Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat işbirliğiyle başlatılan "Yarını Kodlayanlar" projesine Bilgi Teknolojileri ve iletişim Kurumu'nun (BTK) kuruluş yıldönümünde 60 BTK'lı çalışanın çocuğu dahil edildi.

Bir gün süren etkinlikte çocuklar Algoritmaya Giriş, Scratch’le Programlamaya Giriş, Hikaye Oluşturma ve Oyun Programlama, mBot Programlama ve Oyun Oluşturma konularında teorik ve uygulamalı eğitim aldı. Eğitim sonunda başarı sertifikalarını BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan ile Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan iletti. BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili yaptığı açıklama, kurum çalışanlarının çocuklarını kodlamayla tanıştırmaktan mutlu olduklarını belirterek, kurum olarak teknolojiyi üreten nesiller yetişmesi yönünde çalışmalar yaptıklarını ve bu alandaki gelişmeleri desteklediklerini vurguladı. Vodafone'un çocuklara verdiği kodlama eğitiminin, onların bu alandaki potansiyellerini ortaya çıkarmaya yardımcı olabileceği için, bu tip çalışmaların artırılmasını savundu.

Haberin Devamı

Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan ise dünya çapında sürekli olarak yeni meslek alanlarının ortaya çıktığı üzerinde durdu. Özellikle matematik, bilgisayar sistem analizi, sistem yazılımı ve biyomedikal mühendislik gibi alanlardaki meslek artışlarının dikkat çekici olduğunu, çocuklara dünya çapındaki STEM yaklaşımının ve eğitim müfredatlarının vazgeçilmezi olan kodlamanın da öğretildiğini belirterek, global eğitim anlayışının önemli bir parçası olan kodlamanın, Türkiye'de de yaygın hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

7 ve 14 yaşları arasındaki çocuklara kodlama eğitimi vermek amacıyla hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” projesinde bugüne kadar 6 ilde 35 eğitmenle 2000'e yakın çocuğa ulaşıldı. 2017-2018 mali yılında toplamda 30 ilde 135 eğitmenle 10 bin çocuğa ulaşılması hedefleniyor. “Yarını Kodlayanlar” projesine Vodafone’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki operasyonu da dahil edilecek. “Yarını Kodlayanlar” projesi, Vodafone Grubu’nun bu yıl yayımladığı global “Connected Education” raporunda “dijital okuryazarlık eğitimi” alanında tüm dünyaya örnek gösterildi.

Haberin Devamı