Gazete Vatan Logo

‘Timsah’ın intikamı

‘Çıkmamış candan ümit kesilmez’ diyerek Bursa’ya şampiyonluk umuduyla giden kupanın sahibi Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi şansını bile son iki hafta bıraktı

Maçtan çok Bursa’daki gerginlik konuşuluyordu günlerdir. Daha lig başlar başlamaz Beşiktaş’a olan kin tüm Bursa’yı sarmış, 3 yıl önce İkinci Lig’e itilen yeşil beyazlıların, gönlündeki Kartal’a olan öfke çıkmamıştı. Dünkü maç ‘düşüş hıncı’nın taraftar korosunda bir bitmeyen öfke ‘senfonisiyle’ başlamıştı. Kartal, maç boyu psikolojik olarak kaybetmeye itilmişti.

Buram buram gerilim kokan sancılı doksan dakikada ise galibiyete daha çok inan taraf Bursa, hakkıyla kazandı. Beşiktaş ise yarışa havlu attı. Bu atmosferde başlayan oyunda da Timsahlar, müthiş baskısıyla golü erken buldu.

Volkan, İ.Kaş ve G.Zan’a rağmen soldan geriye iyi kesti. De Souza, İ.Üzülmez’den atik davranıp, topu kafayla geriye indirdi. Cumhur’un sert şutu Runje’nin bacağına çarpıp ağlara gittiğinde kronemetre 11’i gösteriyordu: 1-0. Sinen Beşiktaş’ın 25. dakikaya kadar ki tek önemli atağı da duran toptan geldi. Ricardinho’nun soldan kornerine kalabalıkta Baki kafayı çaktı, top yan direği yalayıp, auta gitti. 38’de De Souza’nın ara pasında Sinan, siyah beyazlıların ‘klasikleşen ofsayt bakışmaları’ arasında topu Runje’nin yanından plase ile ağlara gönderip farkı ikiye çıkardı: 2-0.

SEZONUN FOTOĞRAFI!

İKİNCİ 45’e Beşiktaş biraz daha toparlanmış girdi. Fahri’nin kazandığı topu G.Güleç ceza alanı içinde Ömer’e teslim etti. Kartal’ı bitiren gol ise 65’te geldi. Cumhur’un mükemmel aşırtmasında Frasıneanu, Runje ile karşı karşıya kaldı. Plasesini yaptığında Hırvat kalecinin yapacak bir şeyi yoktu: 3-0.

ÖZET: F.Bahçe şampiyonluğa, G.Saray 2.’liğe kenetlenmişti. Ya Beşiktaş, hiçbir şeye. Sadece kupayı kötü bir oyunla alıp sezonu kapattılar. Şampiyonluk derken kendilerini 3.’lük koltuğunda buldular. Bu sonuçta yalnız futbolcular mı suçluydu? Tabii ki hayır.

Hocan kimseden destek görmediği için ayrılacağını söyledi kafaları karıştırdı . Başkan Demirören’in ise böylesine kritik bir maçta nerede olduğu belli değil! Yöneticiler ise seronomide fotoğraf çektirme derdinde. Bir de bu kadro iyi diyenlere bir sözümüz var. Bu kadronun neresi iyi. Tigana çaresizlikten kurtarıcı olarak genç Can’ı aldı çocuk ne yapsın? Aslında dünkü Bursaspor maçı Beşiktaş’ın bir sezon ki halinin en iyi fotoğrafıydı.

Haberin Devamı