Gazete Vatan Logo

"Terör operasyonlarını destekliyoruz!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ülkemizde 4 milyon Suriyeli, burnumuzun dibinde de bir terör devletçiği var. İYİ Parti olarak, Fırat'ın doğusu-batısı demeden, sınırımızın hemen dibindeki bütün terör odaklarının yerle bir edilmesini savunuyor ve destekliyoruz." dedi.

"Terör operasyonlarını destekliyoruz!"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Akşener yaptığı konuşmada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, Kadir Mısıroğlu'na ziyaretini eleştirdi. Erbaş'ın görevden alınmasını isteyen İYİ Parti Lideri, terör operasyonları ile ilgili, "Bütün bu gelgitlerin sonunda ülkemizde 4 milyon Suriyeli, burnumuzun dibinde de bir terör devletçiği var. İYİ Parti olarak, Fırat'ın doğusu-batısı demeden, sınırımızın hemen dibindeki bütün terör odaklarının yerle bir edilmesini savunuyor ve destekliyoruz. Amerika’nın tehditlerine asla boyun eğmeden, ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Gerekirse bir kara harekatıyla bölge temizlenmelidir." dedi.

ABD'nin terörist başlarına ödül koyması

Amerika Birleşik Devletleri'nin 3 teröristin başına ödül koymasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Akşener, "ABD yaptığı hamle ile 3-5 teröristin başına ödül koydu. Bu ödül işi PKK'nın Suriye'deki kolu olan YPG'yi meşrulaştırma çabasıdır. İşi sulandırmayı bıraksınlar, paketleyip versinler." diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Danıştayın "Öğrenci Andı" kararı ile ilgili itirazını da eleştiren Akşener, bu durumun yapay bir tartışma zemini oluşturmaya dönük çaba olduğunu söyledi.