Gazete Vatan Logo

'Tempo' ile en uygun fiyatlı iş oteli zincirini kuracak

Yapan Developments, ‘Tempo’ markası ile büyüyecek

İstanbul’da Gayrettepe ve Mecidiyeköy’de rezidans inşa eden ve ‘Tempo Otel Çağlayan’ı 2 hafta önce açan Yapan Developments, ‘Tempo’ markası ile büyüyecek. Ekim’de 4. Levent’te yeni bir oteli teslim edecek olan şirket, 69 euroluk gecelik fiyatları ile İstanbul’da donanımlı hizmet veren uygun fiyatlı iş oteli açığını kapamayı hedefliyor

İzmir Turizm İnşaat adıyla 40 yıl önce İzmir’de kurulan, İstanbul’da ise Bahçeşehir Garden Rustic, Riverside Ömerli ve Park Panorama Beykent projelerinin yanı sıra 2001 yılında hizmete açtığı Gayrettepe Residence ve Mecidiyeköy Residence gibi haftalık veya aylık kiraya verilebilen butik rezidans projeleri geliştiren Yapan Developments, ‘Tempo’ markasıyla İstanbul’da büyüme hazırlıkları yapıyor. Şehir otelciliği ve rezidans kiralama alanlarında Tempo adıyla zincir kurmayı hedefleyen şirket, Çağlayan’da Adalet Sarayı’na en yakın inşa edilen 3 yıldızlı bir şehir otelini yaklaşık 2 hafta önce hizmete açtı.

Rezidans projesi yolda

Büyüklüğü 28 ile 40 metrekare arasında değişen 1+1’lerden oluşan, 3’ü mutfaklı stüdyo, biri suit olmak üzere toplam 49 odası bulunan ‘Tempo Hotel Çağlayan’, 69 euroluk açılış fiyatlarıyla müşterilerle buluşmaya başladı. İstanbul’un yatırım potansiyelinin yükselmesiyle birlikte iş amacıyla ziyaret edip bir süre konaklayan yabancıların yanı sıra, eğitim için gelen iş insanlarının hızla arttığını kaydeden Yapan Developments Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yapan, “İstanbul’a yabancıların ilgisinin artması, şirketlerin işbirliklerini geliştirmesi nedeniyle daha çok eğitim amacıyla gelen bir kitlenin ortaya çıkması, ‘uygun fiyatlı iş oteli’ açığını ortaya çıkardı. Bugün Aksaray’da 2-3 yıldızlı şehir otelleri var, ama bunlar iş amacı dışında kullanılabiliyor. Şehir merkezinde 4-5 yıldızlı iş otellerinin geceliği en az 150 eurodan başlıyor. Biz güvenliğinden, temizliğine ve kahvaltısına kadar tüm otel hizmetlerinin verildiği, en uygun fiyatlı iş oteli olma iddiasına sahibiz” diye konuştu.

Yapan, otelin Adalet Sarayı’na yakınlığı sayesinde yargı mensuplarına Mayıs ayına kadar yüzde 10’luk bir indirim yapacaklarını da belirtti. İstanbul’da 4. Levent‘te Ekim-Kasım aylarında 35 odalı bir 3 yıldızlı iş ve şehir otelini daha hizmete açmayı planladıklarını söyleyen Yapan, Tempo Hotel 4. Levent adını taşıyan bu otelin Sanayi Çarşısı’na yakın konumlandırıldığını belirtti. Yapan, Bahçelievler’de 30 rezidanstan oluşan yeni bir proje için ruhsat alma aşamasında olduklarını sözlerine ekledi.

Romanya’da da büyüyor

İzmir, Bodrum, Bursa ve İstanbul’da olmak üzere 300’ün üzerinde villa inşa eden Yapan Developments, yurtdışına da yatırım yapıyor. 2002 yılından beri Romanya’da yine Tempo adıyla bir şehir oteli ve Airport Plaza projelerini bitiren şirket, ülkenin başkenti Bükreş’te de arsa stoğu oluşturmuş. Bükreş’te 180 daireli Airport Residence adında bir projeye başlamayı planladıklarını söyleyen Levent Yapan, “32 rezidanstan oluşan ilk etabın inşaatına başladık. 15 bin metrekarelik, tek katlı bir outlet merkezi yatırımımız da yolda. Projeleri Romanya’daki ekonominin göstergelerine göre gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Talebin yüzde 70’i Ortadoğulu ailelerden geliyor

Yapan Developments’ın İstanbul’da 2001 yılında açtığı, 55, 70 ve 100 metrekarelik 21 rezidanstan oluşan Gayrettepe Residence projesinde, rezidansların aylık kiraları 2 bin euro ile 4 bin euro arasında değişiyor. 14 rezidanstan oluşan Mecidiyeköy Residence projesinde ise brüt 40-45 metrekarelik 1+1 daireler, aylık 2-3 bin eurodan kiralanıyor. Her iki projeyi de yüzde 95 dolulukla yürüttüklerini ve ücretin kahvaltı ile tüm otel hizmetlerini kapsadığını kaydeden Yapan Developments Yönetim Kurulu Üyesi Levent Yapan, şöyle devam etti: “Temmuz-Ağustos gibi yüksek sezonda talebin yüzde 70’i Ortadoğulu ailelerden geliyor. İş bağlantısı için İstanbul’a gelen Ortadoğulu iş adamları, çoğu zaman kalabalık olarak, aileleriyle ve bakıcılarıyla gelebiliyor.”

Haberin Devamı