Gazete Vatan Logo

'Sanata sanat arası' Contemporary İstanbul’da

Türkiye ve dünya çağdaş sanatının en iyi örneklerini bir araya getiren, uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul'da yeni bir projeyle yer alan Milliyet Sanat dergisi, ilke imza atacak. Fuardaki Milliyet Sanat alanında Türkiye’nin en önemli koleksiyoncusu kabul edilen iş adamı Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan özel bir seçkinin yer aldığı video ziyaretçilere gösterilecek.

'Sanata sanat arası' Contemporary İstanbul’da

Yerli ve yabancı güncel sanatı izleyicilerle buluşturmayı amaçlayan ve her geçen yıl bu amacı doğrultusunda kendine yenilikler katarak yoluna devam eden ContemporaryIstanbul (CI), bu sene 13. kez, 20-23 Eylül tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Her yıl Contemporary İstanbul’da yeni bir projeyle yer alan Milliyet Sanat dergisi, bu yıl bir ilke imza atacak. Milliyet Sanat’a ayrılmış özel etkinlik alanında, sanat otoritelerince “Türkiye’nin en önemli koleksiyoncusu” kabul edilen Sayın Erdoğan Demirören’in koleksiyonundan özel bir seçkinin yer aldığı video fuar ziyaretçileriyle ilk kez buluşacak. Bu videoda Demirören’in geniş koleksiyonundan sadece holdingdeki çalışma alanlarında yer alan resimler görülebilecek. Antoine De Favray’den Burhan Doğançay’a birbirinden değerli sanatçıların eserleri Demirören’in iş hayatında da sanatla iç içe bir yaşam sürdüğünün göstergesi.

“Sanata sanat arası” konseptiyle, etkinliğe gelen sanatseverlerin ağırlanacağı Milliyet Sanat alanında, konforlu bir oturma köşesi yer alıyor. Fuarı ziyaret edenler bu alanda dinlenme, sohbet etme imkanı da bulacak, Milliyet Sanat’ın 46 yıllık arşivinden seçilmiş sayfalarla yarım asra yakın bir sanat tarihine yolculuk etmiş olacaklar.

Haberin Devamı