Gazete Vatan Logo

‘Rusya’yı bırakın işinize bakın’

ABD lideri Trump, Federal Soruşturma Bürosu’nun Rusya soruşturmasına fazla zaman ayırması nedeniyle, Florida’daki okul saldırısını engelleyemediğini savundu

‘Rusya’yı bırakın işinize bakın’

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentinde 17 kişinin öldürüldüğü okul saldırısıyla ilgili istihbaratı ihmal ettiği gerekçesiyle eleştirilen Federal Soruşturma Bürosu’na bir eleştiri de Başkan Donald Trump’tan geldi. Trump, FBI’ın Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine olası müdahalesine ilişkin soruşturmayla çok zaman harcadığını söyleyerek, kurumu ‘asıl işine dönmeye’ çağırdı.

FBI yetkililerinin, atıldığı okulda silahlı saldırı gerçekleştiren 19 yaşındaki Nikolas Cruz’la ilgili ipuçlarını gözden kaçırmasının ‘üzücü’ olduğunu savunan Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Bu kabul edilemez. FBI, Trump kampanyasına Rus müdahalesini ispatlamaya çok zaman harcıyor fakat herhangi bir müdahale yok. Asıl işinize dönün ve hepimizi gururlandırın” mesajını paylaştı. FBI dedektifleri Cruz’la ilgili, saldırıdan çok öncesine dayanan istihbari bilgileri gözden kaçırmakla suçlanıyor. FBI yöneticileri suçlamaları kısmen kabul ettiklerini duyurmuştu. Cruz’un ırkçı bir gruba üye olduğu, girişeceği katliamla ilgili sosyal ağlarda tehditler yayınladığı, ancak FBI’ın genç saldırganla ilgili soruşturmayı nihayete erdirmediği belirlenmişti.

Haberin Devamı

Annesine de saldırmış

Yerel basın, 19 yaşındaki Cruz’un 2016’da hayatını kaybeden üvey annesi Lynda Cruz’a defalarca şiddet uyguladığına ilişkin polis raporları bulunduğunu duyurdu. New York Post gazetesi, polisin son 7 yıl içerisinde en az 39 kez Cruz’ların evini ziyaret ettiğini, şikayet nedenlerinden bazılarının da gencin annesine yönelik şiddet eylemleri olduğunu yazdı.