Gazete Vatan Logo

‘Referandumdaki yüzde 51 AK Parti oyu değil’

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisine bir kez daha ‘metal yorgunluğu’ uyarısında bulunurken, “16 Nisan’da alınan yüzde 51,4 oy AK Parti oyu değildir” dedi

‘Referandumdaki yüzde 51 AK Parti oyu değil’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’deki çalışmaları kapsamında dün Giresun’u ziyaret etti. Partisinin Giresun il danışma toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2019’daki cumhurbaşkanlığı seçimi için uyarıda bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

‘Kesintisiz mücadele ettik’

“Eğitim, sağlık, enerji, ulaşım, iletişim, toplu konut, sosyal yardım ve diğer tüm konularda Türkiye’ye biz çağ atlattık. Bundan 10 yıl önce, 20 yıl önce birisi size gelip denizin üzerine böyle bir havalimanı yapacak dese inanır mıydınız? Ama işte biz yaptık ve sizlerin de hizmetine sunduk. Biz CHP zihniyetinin akıl alamayacağı hizmetleri gerçekleştirdik. 16 yıllık, 15 yıllık iktidar dönemimizde durmaksızın, dinlenmeksizin kesintisiz bir mücadele içinde olduk.”

‘Yolunu şaşıranlar oldu’

“Bu süreçte yorulan, yolda kalan maalesef yolunu şaşıran arkadaşlarımız oldu. AK Parti’nin en önemli özelliği sürekli kendini yenileyebilme, tazeleyebilme kabiliyetine sahip olması. Önümüzde zorlu bir mücadele dönemi başlıyor. 2019 seçimleri Türkiye ve dolayısıyla bizim için çok önemli. 16 Nisan halk oylamasıyla önemli bir başarıyı yakaladık. Artık yüzde 49,9 bile alsanız başarılı olamıyorsunuz. Netice ve zafer için mutlaka yüzde 50+1 oy almamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

‘İşimiz zor’

“Cumhurbaşkanlığında rahat icraat yapabilmek için Meclis’te de güçlü bir çoğunluğa sahip olabilmek büyük önem arzediyor. Şayet birlikte yaşadığımız bu seçimlerden gereken dersleri çıkarmazsak 2019’da işimiz gerçekten çok zor. Şunu unutmayın AK Parti demek Türkiye demektir. AK Parti zaafa uğrarsa Türkiye zaafa uğrar. AK Parti diğer partilerden farklı olarak kendisini geliştirmeyi, dönüştürmeyi, ileriye taşıyabilmeyi başaran tek parti. 15 yıldır her girdiğimiz seçimi kazandık ve kesintisiz bir şekilde iktidarda kaldık. Özellikle bu süreçte teşkilatlarımızda ciddi bir metal yorgunluğuna maalesef şahit olduk. Bu sadece benim şahsi görüşüm değil aynı zamanda milletimizin görüşü. 16 Nisan’da alınan yüzde 51,4 oy AK Parti oyu değildir. Ama aynı şekilde hayırcıların aldığı yüzde 49,6 oy da sadece CHP’nin oyu değildir. Bunun böyle bilinmesi lazım. Onlar zannediyorlar ki bu oy bizim. Onlara en güzel cevabı inşallah 2019’un Mart’ında vereceğiz. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları, kapı kapı kapı dolaşmaya var mıyız?”

Haberin Devamı

‘Adeta ülkesine savaş açmış’

“Anamuhalefetin başındaki zat, Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşarak, onların istedikleri gibi davranarak adeta ülkesine karşı savaş açmış durumdadır. Yatırımcılara ve turistlere adeta ‘Türkiye’ye gelmeyin’ diye yalvaracak, ‘Sadece CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gelin’ diyecek kadar seviye kaybına uğramış.”