Gazete Vatan Logo

‘PKK ile mücadele çok daha kararlı gidecek’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün İstanbul’un ilçelerinde mitingler düzenledi.

‘PKK ile mücadele çok daha kararlı gidecek’

Maltepe’de belediyeden bir elemanın terör örgütü MLKP’den tutuklu olduğunu söyleyen Erdoğan, “Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe’yi yönetiyor” dedi. Erdoğan “Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara’dan İstanbul’a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?” diye konuştu.

YSK’nın Demirtaş yanlışı

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’la ilgili de konuşan Erdoğan, “Neymiş, mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. ‘Mahkumiyeti mi var?’ diyor, ‘YSK buna aday olabilirsin’ dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?” dedi. Erdoğan, Suruç’ta 4 kişinin hayatını kaybettiği olaya değinirken de, “Suruç’ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK’nın paçavrasını elinde tutan katil, şu anda içeride ama şunu açık söyleyeyim, bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek” dedi.

200 bini döndü

Afrin ve Cerablus’a 200 bin Suriyeli’nin döndüğünü hatırlatan Erdoğan, “Bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem’e, Bay Kemal’e ‘Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?’ Yok. Niye? Beraberler onun için” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gerekirse Sincar’dayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ataşehir Mitingi’nde terörle mücadeleye değindi. Erdoğan, “Şimdi Kandil’deyiz. Gerekirse Sincar’da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun. Dinlemeyiz vururuz. Siz bize dediniz ki ‘Bizi rahatsız edeni gidin vurun’ Mehmetçiğimiz niye var? Silahlı kuvvetlerimiz niye var? Polisimiz niye var? Bunun için var. Yapacağız, devam edeceğiz. Güvenli bir ülke huzur içinde bir ülke mutlu bir ülke bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız” diye konuştu.

Sen ondan geçme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce’nin köprü geçiş ücretleriyle ilgili eleştirilerine şöyle yanıt verdi: Ya kardeşim öyle veya böyle. Sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan özel sektörün, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç. Öyle mi?”
“26 Ağustos 2016 açılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden 69 milyon araç geçti. Aynı şekilde Avrasya Tüneli, 20 Aralık 2016’da açıldı. Geçen araç sayısı ne biliyor musunuz? 23 milyon. Osmangazi Köprüsü, 30 Haziran 2016’da açıldı. Geçen araç sayısı ne biliyor musunuz?
13 milyon 384 bin.
İstanbul’a ortak otopark müjdesi
Sarıyer’den sonra Gaziosmanpaşa Küçükköy’deki mitinge geçen Erdoğan özetle şunları söyledi; “Gaziosmanpaşa’nın sokaklarına bakalım. Sokaklarda arabayı park edecek yer var mı? Niye yok? Önüne gelen araba alıyor da onun için yok. Allah nasip eder, inşallah Mart 2019 tekrar belediyeyi biz alacağız inşallah. Artık park sistemlerini yaygınlaştıracağız yani mahallelerin ortak park alanları olacak ve araçları o parklara park edecekler. Bu pazar aynı zamanda Mart 2019’un işaret fişeğidir. Bu seçimle sadece belediye seçimi yapmıyoruz. Aynı zamanda Mart’ta yerel seçimin de ön adımlarını atıyoruz. Şimdi çıkmış bir tanesi ne diyor? ‘Yüksek hızlı tren istemem’ İnanın rahmetli Erbakan Hoca mezardan çıksa, bunları mezara gömer. Çünkü hayatı yüksek hızlı tren, bu tür şeylerle geçti. Bir diğeri köprüye karşı, bir diğeri şehir hastanelerine karşı.”
İcazeti aldı Edirne’ye gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal, Maltepe, Ataşehir, Üsküdar, Sarıyer ve Gaziosmanpaşa mitinglerinden sonra Kasımpaşa’ya geçti. Halka seslenen Erdoğan, “Evinde buzdolabı, fırını olmayan kaldı mı? Çamaşır makinesi olmayan kaldı mı? Benim anacığım ne çileler çekti. Çocuk bezinin girmediği ev kalmadı. Ama bay Muharrem çocuk beziyle dalga geçiyor. Şu anda biz yerli ve milli otomobil diyoruz. Benim için 20 yıl geride kaldı diyor. Bay Muharrem BMW fabrikasını gezeceğine gel bizim İHA, SİHA fabrikasını gez. Türkiye buraya nasıl ulaştı onu gör. Amerika İHA, SİHA vermiyordu. Senato reddetti diyorlardı. Bak kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Daha dün Irak’ta Kandil’de İHA’larımız, SİHA’larımız koordinat verdi ve F-16’lar bunların işini bitirdi. Kimlerin? Teröristlerin. Şu anda bay Muharrem icazet aldığı an ilk gittiği yer Edirne’de cezaevi oldu. Kimi ziyaret etti? Teröristlerin arkasında olduğu Demirtaş’ı ziyaret etti. Hale bak ya. Senin orada ne işin var” diye konuştu.

Haberin Devamı