Gazete Vatan Logo

‘OHAL devam etmeli’

Olağanüstü Hal uygulamasının sürmesi gerektiğini savunan MHP lideri Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirmeyi sürdürerek, “CHP kendine çeki düzen vermeli” dedi

‘OHAL devam etmeli’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün parti genel merkezinde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. “Bir bayrama daha erişmiş bulunuyoruz. Bayrama gelirken ülkemiz, çok önemli iç ve dış tehdit ve tehlikeler ile karşı karşıya kalmıştır. Bayramımız acı ve hüzün dolu bir bayram olarak dikkat çekmektedir” diyen Bahçeli, Güneydoğu’da ‘hendek terörü’ yaşandığını ardından 15 Temmuz darbe girişimi olduğunu anlattı. Bahçeli şöyle devam etti:

‘Herkes haddini bilmeli’

“Türkiye’de 15 Temmuz vahşice yapılmış olan bir darbe girişimidir. Vahşidir, acınasıdır. Türk devletini ve milletini yok etmeye hedeflemiş olan bir darbe teşebbüsüdür. Böyle bir darbe teşebbüsünün bütün yan tesirleri de başta olmak üzere etkisini ortadan kaldırabilmek için Olağanüstü Hal uygulamasına geçilmiştir. Olağanüstü Hal uygulaması devam etmelidir. Olağanüstü Hal kapsamına dahil edilmiş olan unsurlar üzerinde kararlılıkla durulmalı ve gidilmelidir. Olağanüstü Hal’i demokrasiye karşıt, özgürlüğe karşıt gibi algılayarak tamamen ortadan kalkmasını isteyenler, 15 Temmuz’un tesir alanı üzerinde tarafgir olanlardır. Onun için herkes haddini bilmeli. Ne düşünüyorsa onu açıkça söylemeli fakat Olağanüstü Hal’i bahane ederek, 15 Temmuz ve vahşiliğine örtülü olarak sahip çıkmamalıdır.”

Haberin Devamı

‘15 Temmuz gerçekleşseydi’

“15 Temmuz gerçekleşseydi, Türkiye parlamento kalacak mıydı? 15 Temmuz gerçekleşseydi adaletin A’sından kim bahsedecekti? Hangi adalet uygulanacaktı? O zaman böyle bir adalet için yürümenin hedefi neresi olacaktı? Maltepe mi, Ankara Başkentimiz mi olacaktı? Bunları da hep beraber dikkate almak lazım. Türkiye’yi kaosa, cepheleşmeye, karanlığa sürüklemeye ve siyasi şov yapmaya kimsenin hakkı yoktur. CHP, kalan süre içerisinde kendisine çeki düzen vermelidir. Sözlü, sazlı adalet arayışıyla Türkiye’nin Ankara’dan İstanbul’a geçiş güzergahında gösteri yapmaya gerek yoktur.”

‘Bir bildiğini varsa paylaşsın’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, milletvekili Enis Berberoğlu tutuklanmadan cezaevine oda hazırlandığı iddiası sorulan Bahçeli, “Bunun yorumlanacak bir tarafı yok. 3 oda nasıl tanzim edilmiş, kimler için tanzim edilmiş bir bildiği varsa Bolu Dağı’ndan İstanbul’a doğru giderken milleti ile paylaşsın” dedi.

Haberin Devamı