Gazete Vatan Logo

'Oğlum hayattaki güç kaynağım'

'Oğlum hayattaki güç kaynağım'

Ekranların güzel ve başarılı sunucusu Özlem Yıldız, ‘Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biri anne olmaktı’ diyor ve her kadına anne olmayı tavsiye ediyor.

Sence güzelliğinin Çerkez olmanla bir ilgisi var mı?

Biraz karışık, hem anne hem baba tarafıma benzerim. Babam Erzurumlu ve kaşlarımı daha çok ondan almışım. Genelde esmerlerde çok çil olmaz ama annem kızıl saçlı, beyaz tenli ve çillerimi ondan almışım. Tam ikisinin karması olmuş. Ama fiziki yapı olarak uzun ve ince oluşun bir şekilde Çerkezliğe çekişten kaynaklandığını söyleyebilirim.

Fotoğraflar: Barış ACARLI

Spor yapıyor musun?

Evet, pilates yapıyorum. Haftanın en az iki günü yapmaya çalışıyorum.

Cildin de çok güzel, cilt bakımı da yapıyorsun herhalde?

Kendi kendime bakımıma dikkat ederim ama henüz hiç cilt bakımı yaptırmadım. Genetik bir etkidir belki.

Boşanma kararı kolay olmadı

Bir çok şeyden elini eteğini anne olunca çektin. Sen anne olmayı nasıl algılıyorsun? Oğlunla aran nasıl?

Ayrılmaya karar verdiğim zaman, hayatımda önemli bir sayfanın kapanıp yeni bir sayfanın açıldığı bir dönemdi. Çünkü daha öncesinde evin bir kızıydım ve sorumlu olduğum kişiler anne ve babamdı. Ayrı bir eve geçiyor olmak, o evin sorumluluğunu alıp hem kadını hem erkeği olmak, hem tanınır olmak hem de anne olarak bu hayata tek başınıza devam ediyor olmak çok kolay verilebilecek bir karar değildi. Ben de bu kararı verirken çok zorlanmıştım. Ama şu anda, o engebelerden geçerken de ‘İyi ki sarılarak, kokusunu duyarak uyuduğum bir canlı var yanımda’ diyorum. 8 yaşına gelmesine rağmen halen Demir’le birlikte uyuyoruz. O benim en büyük güç kaynağım. Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi anne olmak.

Haberin Devamı

Her kadın anneliği tatmalı

Her kadın anneliği tatmalı diyebiliyor musun?

Kesinlikle. Bazen benim bir köpeğim var, onu çocuğum gibi seviyorum tarzında söylemler oluyor. Ben hayatta anneliğin yerini doldurabilecek herhangi bir şey olduğuna inanmıyorum.

Nasıl bir çocuk Demir. Yaşına göre sanki biraz olgun gibi?

Demir de başak burcu. Çok duygusal ama yaşına göre de çok olgun bir çocuk. Kendi yaşıtları gibi değil. Mesela benimle de babasıyla da çocuk filmine değil de vizyondaki normal sinema filmlerine gitmek istiyor.

Haberin Devamı

Ya da kendi yaşıtları yerine en az 3-5 yaş büyük çocukların arasına girip, onlara küçük olduğunu hiç hissettirmeden ayak uydurabiliyor. Ama çok komik bir çocuk, yaptığı espriler yaşının esprileri değil. Çok insan izler, çok film izler; etraftan hep bir şeyler alır ve esprisini de tam yerine koyar. Beni çok güldürüyor bu yüzden.

SİNAN EVLİ BABALARDAN BİLE DAHA İLGİLİ

Boşanmalardan sonra anne ve baba iyi olmaya devam edilebiliyorsa, çocuk bu durumdan minimumda etkileniyor diye düşünüyorum. Katılıyor musun?

Bana da öyle geliyor ve biz şu anda bunu başardık diye düşünüyorum. Ama baba ilgisiz bir baba olsaydı, çocuğun üzerinden elinin çekip ilgilenmeyen bir baba olsaydı böyle olmazdı. Burada sadece para mefhumundan bahsetmiyorum. Hatta Sinan arkadaşlarım arasında da evliliği süren babalara göre çok daha ilgili bir baba.