Gazete Vatan Logo

'Makine mühendisi ata tecavüz etti' iddiası

Abant'ta bir makine mühendisinin ata tecavüz ettiği iddiası günün konusu oldu. Gözaltına alınan mühendis, cumhuriyet savcılıâınca serbest bırakıldı

Abant'ta at kiralayarak geçimini sağlayan D.Y., İstanbul'dan tatil için gelen makine mühendisi H.EY.T.'nin atına tecavüz ettiğini öne sürdü, duyanları şaşkına çeviren olay iddiaya göre olay şöyle gelişti: H.EY.T. Abant'ta D.Y.'den kiraladığı at ile gezintiye çıktı. Makine mühendisinin yaklaşık iki hafta önce de kendisinden aynı atı kiraladığını hatırlayan D.Y., şüphelenip arkadaşlarıyla takip etmeye başladı.

H.EY.T.'nin, Örencik Yaylası'nda ormanlık alanda ata tecavüz ettiğini gören D.Y. ve arkadaşları, jandarmaya haber verdiler. "Hayvana cinsel istismar" suçundan gözaltına alınan H.EY.T., savcılıkta ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Savcılığın raporuna göre H.EY.T. hakkında dava açılıp açılmayacağına karar verilecek. Atın sahibi D.Y. ise yaşananlardan büyük utanç duyduğunu belirterek, "Bunun konuşulması bile beni rahatsız ediyor. Bu kişi hakkında maddi manevi tazminat davası açacağım. Ayrıca ben bu kişinin cezalandırılmasını istiyorum" dedi.