Gazete Vatan Logo

‘Lokantacılıktaki deneyimimizi inşaat sektörüne taşıyacağız’

Uluhan Grup, Babil Kuleleri Projesi’ni hayata geçirecek

Esenyurt’ta 670 konutluk Acunkent 1 projesini tamamlayan Uluhan Grup, ilçede bin 50 konut ve 200 ticari birimden oluşan Babil Kuleleri Projesi’ni hayata geçirecek. 160 milyon dolara malolması öngörülen projenin ortaklarından biri olan 53 yıllık Pehlivan lokantalarının sahibi Bekir Cesur, “Lokantacılıktaki deneyimimizi inşaat sektörüne taşıyoruz. Hemen tapu verdiğimiz projede 1 odalı 35 m2 daireleri 39 bin 500 liradan satmayı planlıyoruz” dedi.

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 700 konutluk projelerinin yanı sıra AVM, cami, fabrika, eğitim öğretim kurumu gibi yapılar inşa eden Süleyman Demirhan ile 53 yıllık Pehlivan lokantalarının sahibi Bekir Cesur, Necati Aktülün ve Taha Aktülün’un ortaklığıyla kurulan Uluhan Grup, Esenyurt’ta bin 50 konut ve 200 ticari birimden oluşan Babil Kuleleri Projesi’ni hayata geçirmeye hazırlanıyor.



İlçede daha önce 670 konutluk Acunkent 1 projesini tamamlayan grubun 160 milyon dolar yatırımla Babil’in asma bahçelerinden esinlenerek hazırladığı yeni konsept kapsamında bahçeli, geniş yeşil alanları olan, 5’inci katından itibaren denizi gören daireler inşa edilecek.

Temeli 3 Nisan’da atılacak projenin satışları ise 1 Nisan’da başlayacak. Babil Kuleleri için ilçede Devlet Hastanesi’nin karşısında kamu çalışanlarına ait olan bir arsa ile kat karşılığı anlaştıklarını söyleyen Uluhan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demirhan, müşterilerine, kredisiz, kefilsiz, vade farksız, faizsiz daire alma imkanı verdiklerini, firmalarının 50 aya varan vadelerle konut alma imkanı sunduğunu ifade etti. Demirhan, “Projelerimize yurtdışından çok yoğun ilgi var. Müşterilerimizin hemen hemen yüzde 50’si yurtdışında yaşayan insanlardan oluşuyor” dedi. Demirhan, Babil Kuleleri Projesi’nde 29 kattan oluşacak binaları teknolojik olarak 9 şiddetindeki depreme dayanıklı inşa ettiklerini de söyledi. Uluhan Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Pehlivan Lokantaları’nın sahibi Bekir Cesur ise projenin 2 yıl içinde tamamlanacağını belirterek, “Lokantacılıktaki deneyimimizi inşaat sektörüne taşıyoruz. Hemen tapu verdiğimiz projede 1 odalı 35 m2 daireleri 39 bin 500 liradan satmayı planlıyoruz. 110 m2 3+1’ler ise 130 bin liradan satılıyor. Projede 55 m2 metrekare 1+1 ve 95 m2 2+1 daireler de yer alıyor” diye konuştu.

AVM, marketi ve kreşi var

Bina yönetim sistemleri, Garanti Koza kuruluşu olan Koza Yönetim A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan proje, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi ile inşa edilecek. Hemen tapu teslimi yapılabilen projede 151 dükkandan oluşan alışveriş merkezi, market, otopark, yüzme havuzları ve kreş de yer alacak.

Konut kredisi faizleri seçim sonrası yükselir yıl sonunda % 1’i bulur

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin “Kentsel Kalite İçin Diyalog” ana teması ile düzenlediği ArkiPARC 2011 etkinliğinin “Türkiye Konut Finansmanı Sektörü” konulu oturumunda konuşan DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, konut kredilerinde son 6 ayda önemli trend değişiklikleri olduğunu, kredilerde vadenin 8 yıla geldiğini ve hızlı bir şekilde yukarı doğru gittiğini söyledi. Krizle beraber bireysel kredilerin hacminin arttığını ifade eden Aysan, “Pahalı konut satışında aşağı doğru iniş var. İlk evini alanların oranı yüzde 60’lara geldi. Daha çok küçük tutarlı kredileri, ilk evini alanları biz karşımızda talepte görüyoruz” dedi. Aysan, alınan kredi tutarlarının çok küçük olduğunu, faiz oranlarındaki değişikliğin alım gücünü çok etkilemediğini söyledi. Oturumda İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram, konut kredisi faiz oranlarının seçimlerden sonra yükselmesini, yıl sonuna doğru yüzde 1’ler civarına gelmesini beklediklerini belirtirken, Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven ise faiz oranlarındaki artışın sektörün önünü tıkayacak seviyede olmayacağını, ancak sektörün geçen seneye göre biraz daha yavaş büyüyeceğini söyledi.

CVS’den Arabistan’a 245 milyon $’lık 2 demir-çelik tesisi

Demir-çelik sektöründe Türkiye ile yurtdışında hizmet veren ve dünyanın en büyük demir-çelik üretim tesislerinin hayata geçirilmesinde etkin rol oynayan CVS, Suudi Arabistan’da inşa edilecek 2 demir çelik tesisinin yapımında dünya devleri Posco Plantec ve Hyundai Sangsa ile aynı konsorsiyumda yer alacak. CVS, yıllık 250 bin ton çelik üretecek fabrika ve yine yıllık 270 bin ton kapasiteli haddehanenin kurulumunu üstlenecek. 245 milyon dolara tamamlanacak olan tesislerde tüm ekipmanlar, yardımcı tesisler, mühendislik hizmetleri, mekanik ve elektrik ekipmanların imalatı ve montajı CVS tarafından yapılacak. Suudi Arabistan’da kurulacak çelik fabrikası ve haddehanenin mühendislik gerektiren tüm ekipmanları, Türkiye’de CVS’nin 200’e ulaşan mühendis ekibiyle desteklenen taahhüt ve proje grubunca tasarlanacak ve detay projeleri çizilecek. Yine bu projedeki ekipmanların tamamı CVS’nin Gebze’deki fabrikasında üretilecek ve Suudi Arabistan’a taşınarak monte edilecek.

Haberin Devamı