Gazete Vatan Logo

‘Kudüs kararı okkalı bir şamar’

İstanbul’daki İslam İşbirliği zirvesinde Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti ilan edilmesi kararını öven MHP lideri Bahçeli, “Zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır” dedi

‘Kudüs kararı okkalı bir şamar’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Doğu Kudüs’ü Filistin’in başkenti ilan etmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın 6 Aralık 2017’de Kudüs’ü, haksız, hukuksuz ve hadsiz şekilde İsrail’in başkenti ilan etmesinin bölgeyi iyice ısındırdığını ve gerginlikleri kontrolsüzce tırmandırdığını belirten “İlk kıblemizin onurunu taşıyan, inancımızın üç büyük mescidinden birine ev sahipliği yapan Kudüs, ABD-İsrail ortak yapımı vahşi ve vandal bir komploya maruz kalmıştır” dedi.

‘Siyonist emellere tepki’

ABD’nin, hukuki ve meşru hiçbir temeli olmayan Kudüs kararını reddetmenin, yok saymanın, açıktan tavır alıp doğrunun tarafında yer almanın uluslararası toplumun, özellikle İslam ülkelerinin yegane sorumluluklarından birisi halinde ortaya çıktığına işaret eden Bahçeli, şunları kaydetti:

Türkiye’nin öncülüğünde ve Sayın Cumhurbaşkanının çağrısıyla toplanan zirvede, ABD-İsrail kumpasının tüm yönleri deşifre edilmiş, Kudüs’ü tasallut altına almak için devreye giren siyonist emellere tesir düzeyi yüksek tepki gösterilmiştir. Bu gelişme oldukça umut ve memnuniyet vericidir. ABD yönetiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan skandal kararının reddiyle birlikte kınanması birlik ve dayanışma ruhunun temerküz ve tecellisidir. Birleşmiş Milletler kararlarına, uluslararası antlaşmalara açıkça aykırı olan ABD zorbalığının tarih, vicdan ve hukuk karşısında hükümsüz olduğunun vurgulanması değerli, dengeli ve isabetli bir değerlendirmedir. Ayrıca, başkenti Doğu Kudüs olan egemen ve bağımsız Filistin devletinin teyidiyle birlikte dünyaya tanınması yönünde çağrıda bulunulması zalimlere okkalı bir şamar, muazzam bir cevaptır.

Haberin Devamı

Kudüs düşerse Ankara kaybeder

“Kudüs davasının tavsaması, ağırdan alınması, hatta zamana yayılarak, İsrail’in denetim ve kontrolüne girmesi konusunda perde gerisinde siyonizmle iş birliği yapan, küresel planlara kuryelikten nemalanan haramzadelere Türk-İslam dünyası haddini bildirecek muktedirliğe ziyadesiyle sahiptir. Bilinmelidir ki Kudüs düşerse tarih düşecek, Kudüs kaybederse Ankara kaybedecek, Kudüs mahcup ve mahkum olursa İslam alemi telafisi imkansız sonuçlarla karşılaşacaktır.”

Haberin Devamı