Gazete Vatan Logo

‘Kocakarı’ yöntemlerini hâlâ kullanıyoruz

‘Kocakarı’ yöntemlerini hâlâ kullanıyoruz

Bu hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının ardından yüzü şişmesin diye, darbe alan bölgeye para basılması akıllara Türk insanının en çok başvurduğu ‘kocakarı yöntemleri’ ni getirdi. İşte, araç tutmasına çare olarak bir-iki zeytin atıştırmaktan parmak kesilince üzerine karanfil tozu dökmeye veya tütün basmaya kadar en eski tedavi yöntemleri.

Darbe alan bölge: Et dövülüp darbe almış olan yerin üzerini kapatacak şekilde koyulursa morarmalara ve eziklere özellikle şişmelere iyi gelir. Un, zeytinyağı ve bal karıştırılıp hamur yapılarak sarılırsa faydalı olur.

Kırık ve çıkık: İyice çırpılan yumurtanın içine dilimlenmiş sabun konarak karıştırılır ve kırık kemik düzeltilerek üzerine sarılıp bağlanır.

Çıban: El ve ayaktaki çıbanları iyileştirmek için mısır unu ile yapılan az yağlı kuymak sıcak olarak çıbanın üzerine sarılır. Ayrıca, kara boynuz otu tohumları un haline gelene kadar dövülür ve bununla yapılan lapa çıban üzerine sarılır. Keten tohumu dövülüp balla karıştırıldığında elde edilen lapa da çıbana iyi geliyor.

Ağız kokusu: Yoğurt içindeki canlı bakterilerin nefesin kötü kokmasını önlediği söyleniyor.

Ayak kokusu: Kokuyu yok etmek için ayaklar votkalı bezle silinir.

Aft için: Limon suyu ile gargara yapmak ağız yaralarını iyileştirir,

Uçuk için: 1 tutam ısırgan otu, bir su bardağı su içinde kaynatılır. Soğuduktan sonra elde edilen sıvı uçuk üzerine sürülür.

Nasır: Ayaktaki nasırlar için öğütülmüş meyan kökü ile yarım çay kaşığı vazelin karıştırarak elde edilen merhem nasırın üzerine sürülür.

Egzama: Saf zeytinyağı problemli bölgenin üzerine sürülerek ovulur.

İdrar yolu enfeksiyonu: Bir su bardağı suyun içine 1/4 çay kaşığı karbonat karıştırıp içilmesinin iyi geldiği söyleniyor.

Mantar: 2 litre ılık suyun içerisine 1 çorba kaşığı karbonatı atıp karıştırarak erimesini sağlayın. On gün boyunca her gün 20 dakika kadar bu suda ayaklarınızı bekletin. Sonrasında özellikle parmak araları nemli kalmayacak şekilde ayaklarınızı iyice kurulayın. Bu süre içinde ayaklarınıza her gün karbonat sürün ve ayakkabılarınızın içine karbonat serpin.

Bel ağrısı: Ağrı olan yere karasakız ateşte iyice ısıtılıp sarılır.

Kirli kanı temizleme: Şişe ve kavanozlarda beslenen sülükler belli zamanlarda ağrıyan yerlerin üzerine konur.

Haberin Devamı