Gazete Vatan Logo

‘Kararı mahkeme değil yürütme organı veriyor’

CHP’li Berberoğlu tutuklanmadan Maltepe Cezaevi’nde oda hazırlandığını iddia eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bu yargıyla iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor” dedi

‘Kararı mahkeme değil yürütme organı veriyor’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün 12’nci gününe, geceyi geçirdiği Bolu çıkışında Dağkent mevkisindeki kamp alanında basın açıklaması yaparak başladı.

“Yürüyüşümüzün adı adalet. Adalet yürüyüşü yapıyoruz. Ülkeye adalet gelsin istiyoruz. Adaletli bir Türkiye istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Birlikte yaşamayı istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, önceki gün bir duyum aldıklarını ve gerçekten son derece üzüldüğünü ifade etti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

‘Ceza önceden biliniyor’

“Düşünün bir kişi yargılanırken henüz daha karar verilmemiş. Ama Maltepe Cezaevi’nde özel yer hazırlanıyor, 3 oda hazırlanıyor. Odanın ufak tefek eksiklikleri gideriliyor. Çünkü o kişinin mahkum edileceği önceden biliniyor. Ne kadar ceza verileceği önceden biliniyor. Ve ona göre yer hazırlanıyor. Ve bu yargıyla siyasi iktidar arasındaki bağlantıyı gösteren en somut örneklerden birisi. Ve bizim yürüyüşümüze haklılık kazandıran en temel olaylardan birisi.

Haberin Devamı

Mahkeme karar verecek. Ama kararı yürütme organı veriyor. Mahkeme sadece dillendiriyor bunu. Nerede yatacağı belirleniyor. Nerede kalacağı belirleniyor. Odanın ufak tefek ihtiyaçları gideriliyor. Ankara’dan geliyorlar, odalara bakıyorlar nedir ne değildir diye. Dolayısıyla bu bizi derinden yaralıyor. Ve adaletin neden zorunlu olduğunu bir kez daha bize gösterdi. 12’nci günde yolumuza devam ediyoruz.”

Bolu Dağı zorladı

Kılıçdaroğlu, açıklaması ardından D-100 Karayolu’nda Bolu Dağı’na doğru yürüyüşe başladı. Kılıçdaroğlu’na, bir kısmı kamp alanında çadırlarda, bir kısmı karavanlarda ve araçlarda, bir kısmı da sabah otobüslerle gelen partililer ile vatandaşlar eşlik etti. Kılıçdaroğlu, bir süre elinde ‘Adalet’ yazılı dövizle, yanında bir grup engelli ile birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu’na kızı Aslı Nadir, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu ile onun nişanlısı Mine Alşan da eşlik etti. Abant Kavşağı’nda mola verdikten sonra yola devam Kılıçdaroğlu’na Elmalık Köyü mevkisindeki üst geçitte toplanan bir grup tepki gösterdi. 900 rakımlı Bolu Dağı’nın zirvesine tırmanırken zorlandığı gözlenen Kılıçdaroğlu, sık sık sıvı aldı. Kılıçdaroğlu, Bolu Dağı tabelasının önünden elinde Adalet yazılı dövizle geçti. 6.5 kilometrelik ikinci etap, Bolu Dağı’ndaki Köroğlu tesislerinde sona erdi.

Haberin Devamı