Gazete Vatan Logo

'Japon evi' geliyor

Türkiye, Japonya’dan esinlenilerek tasarlanan 25 metrekarelik tek odalı evlerle tanışacak

Kılıç İnşaat’ın konut sektörüne getirmeye hazırlandığı yeni bir konsept, Türkiye’yi Japonya’dan esinlenilerek tasarlanan 25 metrekarelik tek odalı evlerle tanıştıracak. Özel katlanabilir mobilyalarla evlerin iki kat büyük gösterileceği projede fiyatlar 55 bin liradan başlayacak. Ataşehir ve Kayışdağı’nda arsalar için görüşen şirket, “Japon Evler” adıyla zincir oluşturmak için Sarıyer ve Kemerburgaz’ı da araştırıyor

JAPON EVLERİNİ ÖZELLİKLERİ

* Geleneksel Japon evlerinde,oturma odası,mutfak gibi bölümler bulunmuyor. Herhangi bir oda mutfak,salon veya yatak odası olabiliyor.
* Bu evlerde kolay taşınabilen mobilyalar tercih ediliyor. Kullanılmayan mobilyalar depo tarzı bir odada saklanıyorr.
* Duvarlar tahta ve kağıtlardan yapılırken yana doğru kaydırılarak yeri değiştirilebiliyor.
* Bu evlerde Genkan adı verilen giriş holü var.
* Evlerin tabanı bir çeşit hasır kaplama olan tatami ile kaplanıyor. Tatami kaplı zeminler yazın serin, kışın sıcak olmasıyla dikkat çekiyor.

TÜRKLER 3 ODA 1 SALON EV SEVİYOR

Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) 21 il ve bu illere bağlı ilçelerde yaptığı bir araştırmaya göre, Türk halkı ortalama büyüklüğü 100-125 metrekare olan,3 oda 1 salondan oluşan apartman dairesinde veya müstakil evde oturmayı tercih ediyor. Türk halkının yüzde 38.4’ü 101-125 metrekare, yüzde 29.7’si 126-150 metrekare evlerde oturmayı tercih ettiğini belirtirken 3 oda 1 salon evi tercih edenlerin oranı da yüzde 6.5...

Göztepe ve Ataşehir’de iki projenin satışını yapıyor

Biri Göztepe’de, diğeri Ataşehir’de olmak üzere iki projenin satışlarını yürüttüklerini kaydeden Kılıç İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kılıç, “1 ay sonra tamamlanacak olan Göztepe Kuyubaşı’nda inşa ettiğimiz Koru Sitesi, tek blokta 16 daireden oluşan butik bir proje. Bölgede havuzu olan tek proje olmasının yanı sıra kapalı otoparkı, yerden ısıtma ve kombi seçenekleriyle de dikkat çekiyor. 142 metrekare 3+1’lerin 410 bin liradan satıldığı bu projede dairelerin yarısı ise satılmayı bekliyor” dedi. Kılıç, Ataşehir’deki Platin Konutları projesinde ise 2 blokta 44 dairenin yer aldığını açıkladı.

Haberin Devamı