Gazete Vatan Logo

‘İstanbul kararını verdi’

Yenikapı’da büyük bir kitleye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan “En baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz. Maşallah, İstanbul kararını verdi” dedi. Projelerini anlatan Erdoğan, İnce için “Bay Muharrem bizim yaptığımız yatırımları görmüyor musun? Adam tam kör” ifadesini kullandı

‘İstanbul kararını verdi’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin Yenikapı meydanında düzenlenen büyük İstanbul mitinginde yüzbinlerce kişiye seslendi. Konuşmasına, “İstanbul... Aşkım, sevdam, yarim İstanbul. Yoldaşım, sırdaşım, sığınağım İstanbul. Kardeşim, kaderdaşım, yoldaşım İstanbul. Güleni şöyle dursun, ağlayanı bile bahtiyar İstanbul” diyerek başlayan Erdoğan, CHP’nin adayı Muharrem İnce ve CHP’yi eleştirdi. Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘Yalanın bini bir para’

En baba mitingimizi İstanbul’da yapıyoruz. İstanbul, 24 Haziran’da vakit İstanbul vakti diyor muyuz? İrade erdem ve cesaretle Türkiye’yi şahlandırıyor muyuz? Maşallah ben inanıyorum, İstanbul kararını verdi. 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun. Birileri gibi konuşmayacağım. Yalanın bini bir para... Yani usta neyse çırağı da o.

‘İçme suyu var mıydı?’

Şimdi soruyorum. İstanbul’da bizim içme suyumuz var mıydı? İstanbul’da 94’te içme suyu var mıydı? Çöp dağları yükselmemiş miydi? Şimdi buradan bir soru daha soruyorum. Ümraniye’de çöplük patladığında kim vardı? 39 vatandaşımız hayatını kaybetti. CHP’nin olduğu yerde pislik var, kirlilik var. Biz gelmeden önce 6 ilde doğalgazımız vardı şimdi bu 78’e yükseldi. Haliç’te pislikten geçilmiyordu? Peki kim vardı, CHP var. Rant odaklarının saldırılarını püskürttük Bay Muharrem... Bak, yolsuzluklardan falan bahsediyorsun, haddini bil. Sen (Muharrem İnce) bizim yaptığımız yatırımlara kör müsün, görmüyor musun bu yatırımları? Adam tam kör. Adam soygunlardan bahsediyor, haddini bil.

Haberin Devamı

‘Yeni bir milat olacak’

AK Parti yapar onlar konuşur, bu kadar basit. Türkiye, İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gelir. Bugün FETÖ’yü, PKK’yı, ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar, önce siz çıkın cesurca PKK’ya, DEAŞ’a, FETÖ’ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun, ondan sonra vatandaşımız size güvensin, size destek versin. Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda yeni bir günün başlangıcı olacak. Yeni bir milat olacak, yeni bir tarih olacak.

Haberin Devamı

‘Bunlar ucuz oyunlar Muharrem...’

“İstanbul CHP faşizmini iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. Muharrem İnce kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. AK Parti’yle MHP’nin meclisten geçiren düzenlemeyi AYM’ye götürüp iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem. Daha düne kadar imam hatiplerde ve diğer okullarda verilen din dersine karşı çıkan sen değil misin? Bugüne kadar camide çekilmiş bir resmin var mı, şimdi maşallah... Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının ödünün biz açtık. Milletin sofrasında ne var diye soruyor, AK Parti döneminde üç buçuk milyon kat büyüdüğünden haberi yok. Hep cehalet, hep yalan. Biz Türkiye’yi içinde kitaplarıyla, internetiyle millet kıraathanelerinden bahsediyoruz. Onlar bu projenin kekine takılıp kalmışlar. Bay Muharrem bak çık Zeytinburnu’ndaki millet kıraathanesine gel. Bizim belediyemizin ulaştığı yere sizin kudretiniz ulaşamaz. Arnavut ciğerinden bahsediyor, Tatar böreğinden bahsediyor yahu ben bunları söylemedim. Yalan söyleme.”

Haberin Devamı

Kanal İstanbul’a iki butik şehir

“Kanal İstanbul’la ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burada iki butik şehir kuracağız. Biz bunu kurarken Boğaz’ın stratejik sıkıntısını ortadan kaldırmak istiyoruz. Kanal İstanbul’la bu sıkıntıları büyük ölçüde aşmış olacağız.”

Kuleli’ye müze

“Kuleli Askeri Lisesi’nin restorasyonunu yaparak onu da müzeye dönüştürüyoruz. İstanbul’da müzik müzesi ve sikke müzesi kurulacak.”
‘Bugün milli bir şuurla buradayım’
Eski Başbakan Tansu Çiller Yenikapı’daki AK Parti mitingine katıldı. Çiller, “Yeniden aktif siyasete dönecek misiniz” sorusuna “Ben bugün sadece milli şuurla buradayım” diyerek yanıt verdi. Çiller, şunları söyledi: Ülkemiz kıskaç altında. Bu kıskacı dış politikada, terörle mücadelede görüyoruz. Bunun yansımalarını ekonomide de görmekteyiz. Bir FETÖ olayını yaşadık. Dış mihrakların nasıl kullandığını, bir hain darbenin Türkiye’yi nerelere götürebileceğini gördük.
Son dönemde terörle mücadelede ciddi başarılar elde edildiğini ve dünyada da şaşkınlık yarattığını ifade eden Çiller, şöyle devam etti: Ancak şunu da söylemek durumundayım ‘bu terör ya bitecek, ya bitecek’ demiş bir eski başbakan olarak, bu iradeyi ortaya koymuş ve olumlu sonuç almış bir başbakan olarak, terör mücadele sadece bir askeri müdahale değildir. Onun kadar önemli olan dış politikadır. Dış politikada bu defa görüyoruz ki çok dar bir alanda değişen müttefikler ve çok ani kararlar, ciddi bir kararlılık, çok sür’atle geliştirilen çözümler gereği var.
‘Güvenlik olmadan olmaz’
Güvenlik olmadan özgürlük olması mümkün değil. Bu güvenlik ortamında ve normalleşme ile bütün özgürlükle yaşayan vatandaşlar, bu mücadeleyi yapan siyasileri de kucaklarlar. Burada da acil çözümlere gerek var. Bu yörede hala gençlerimiz iş bekliyor. Çok ciddi bütün kesimlerde, tarım dahil, çözümlere ihtiyaç var.
Atlı faytona son
“Adalar’daki atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Şimdi düzenlemelerle ister ev ister sokak hayvanları için 5119 sayılı yasayı yeniden ele alacağız.”
‘Yassıada özgürlük adası’
“Maaş ödemelerini dahi güçlükle yapabilen bir ülkeden, memurunu enflasyona ezdirmeyen bir ülkeye biz getirdik. Nasıl 4,5 yılda İstanbul’u yeniden yaşanabilir bir şehir haline getirdiysek, ülkemizi de 16 senede yepyeni bir çehreye kavuşturduk. (Atatürk Kültür Merkezinin yıkıldığını hatırlatarak) Şimdi Türkiye’nin bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz. Şimdi bir önemli müjde var. Yaslı ada vardı ya! O yaslı adayı demokrasi ve özgürlük adasına çeviriyoruz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. O CHP zihniyeti, Menderes gibi insanları ipe götürdü.”
‘Sabiha Gökçen’e karşı çıkıyordu’
“Dünyanın ilk üçü içince olacak havalimanımız. Bay Muharrem senin hafsalan bunu almaz. Kanal İstanbul... Ne işimiz var diyor! Biliyorsunuz Bay Kemal Sabiha Gökçen’e de karşı çıkmıştı. Şimdi Sabiha Gökçen yetmiyor, yeni bir terminal binası daha yaptık. Takmış kafayı bizim Külliye’ye... Bir hatıramı anlatacağım. Sayın Putin’in ilk gelişi... Bizim salonda konuşuyoruz. Şöyle bir her tarafı süzdü ve dedi ki: Büyük devlet olmanın alameti farikası budur dedi.”
Koalisyon eleştirisi
Tansu Çiller 24 Haziran seçimlerini de değerlendirerek, “Karşımızda ittifakları görüyoruz. Bu ittifakların bir bölümünün çok parçalı olduğunu görüyorum. Burada 4 veya 5 parçadan müteşekkil bir ittifak ortaya çıkmakta. Bunlar saygın partiler olabilir, saygın liderleri de olabilir ama bu eşyanın tabiatında uyumu sağlama zorluğu var. Bu partilerin misyonları başka. Bu partilerin hedefleri başka, siyasi kültürleri başka. Parçalanmış koalisyonlarla çözüm üretmek çok zordur. Koalisyonların tabiatında acil çözümlere cevap verme refleksi zayıftır. O günün çok önemi bir fırsatı kaçtı. O günün jargonuyla PTT T’sinin satışı vardı. Eğer Türk Telekom’un yarısın Türkiye o dönemde satabilseydi Türkiye’nin bütün iç ve dış borçları kapanacaktı, Türkiye lig atlayacaktı.
İstanbul ‘evet’ derse Türkiye ‘evet’ demiştir
Başbakan Binali Yıldırım, Yenikapı mitinginde şunları söyledi: “Adamlar nereye gidiyorsa yıkımdan bahsediyorlar, AK Parti ne yaptıysa bunları durduracağız, bunları yaptırmayacağız, bunları yıkacağız diye ağızlarından bir hayır kelime çıkmıyor bunların. Bunların bu ülkede tek bir dikili ağaçları yok. Hiçbir yerde şu eseri de biz yaptık diyebiliyorlar mı, diyemezler. Çıkmışlar meydanlarda bol keseden atıyorlar, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Türkiye, İstanbul biliyor ki bu şehirde hizmet denilince akla Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti gelir. Bugün FETÖ’yü, PKK’yı, ağzına alamayanlar, bu ülkeyi yönetmeye talip oluyorlar, önce siz çıkın cesurca PKK’ya, DEAŞ’a, FETÖ’ye karşı nasıl mücadele edeceksiniz, bunu ortaya koyun, ondan sonra vatandaşımız size güvensin, size destek versin. Aman siz siz olun mutlaka sandığa gidelim gitmeyenlere gitmesi için destek olalım, teşvik edelim çünkü, bu seçim önemli bir seçim. Pazar günü yapılacak seçimler Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine giden yolda yeni bir günün başlangıcı olacak. Yeni bir milat olacak, yeni bir tarih olacak. İstanbul ‘evet’ dediyse Türkiye ‘evet’ demiştir. Sağ olun, var olun.”

Haberin Devamı