Gazete Vatan Logo

'Islak elbiselerimi kuruturken, kayınpederim tecavüz etti'

Samsun'da akıllara durgunluk veren bir tecavüz hikayesi!

SAMSUN'da, gelini 20 yaşındaki Y.S.'ye tecavüz etmekle suçlanan tutuksuz sanık 49 yaşındaki Mehmet S., daha önce mahkeme verdiği dilekçede kayınpederinden şikayetçi olmadığını belirten gelinin bu kez ifadesinde “Islak elbiselerimi kuruturken, kayınpederim bana tecavüz etti” demesi üzerine, duruşma salonunda kalp krizi geçirdi. Mehmet Y., ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, geçen yıl ekim ayında Samsun'un Tekkeköy İlçesi'ne bağlı Yaylageriş Köyü'nde meydana geldi. Y.S., eşi 25 yaşındaki Bayram S.'nin çalışmak için İstanbul'a gitmesi üzerine evde kayınpederiyle yalnız kaldı. İddiaya göre, Y.S. kayınpederi tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra tecavüze uğradı. Y.S. olayı kimseye anlatamadı. Ancak bu yılın haziran ayı içinde yine tecavüze uğrayan Y.S., durumu önce kayınvalidesi 45 yaşındaki Zehra S.'ye yaşadıklarını anlattı, ardından da jandarmaya şikayette bulundu. Gözaltına alınan Mehmet S. tutuklanarak cezaevine konuldu. Ancak eşinden baskı gördüğü iddia edilen Y.S., duruşmanın görüleceği mahkemeye dilekçe vererek davasından vazgeçti. Cezaevinde 4 ay tutuklu kalan Mehmet Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘tecavüz’ suçundan bugün hakim karşısına çıkan Mehmet S., gelininin kendisine iftira attığını öne sürdü. Savunmasında, “Ben onu kızım gibi severdim. Kendisine elimi bile sürmedim. Ailesiyle benim aram bozulunca bana iftira attı” dedi.

Daha önce mahkeme verdiği dilekçede kayınpederinden şikayetçi olmadığını belirten Y.S. ise katıldığı duruşmada Mehmet S.'nin kendisine tecavüz ettiğini söyleyince yakınları şoke oldu. Eşinin baskısı sonucu daha önce şikayetini geri aldığını belirten Y.S., geçen yıl ekim ayında eşi Bayram S.'nin çalışmak için İstanbul'a, kayınvalidesinin de Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki yakınlarının yanına gittiğini anlattı ve şöyle devam etti:
“Bu yüzden kayınpederimle aynı evde yalnızdık. Bir gece odama girdi, ‘Yağmur yağıyor, kalk mısırları toplayalım, ıslanmasın’ dedi. Ben de kalktım. Birlikte mısırları topladık. Elbiselerim ıslandığı için sobanın yanına oturup sırtımı kurutuyordum. Bu sırada üzerime çullandı. Elbiselerimi çıkardı. Ellerimi ve ayaklarımı başörtüsüyle bağladı. Diğer odada yatan kızları duyar diye bağırdım ama kimse duymadı. Ağzımı da bağladıktan sonra bana tecavüz etti.”

Olaydan 1 ay sonra eşinin, kayınvalidesiyle birlikte eve döndüğünü belirten Y.S., “Başımdan geçenleri hem kayınvalideme, hem de eşime anlattım. Ancak bana inanmadılar. Kayınpederimin tacizleri bundan sonra da devam etti. Sonunda dayanamadım ve bu yılın haziran ayında jandarmaya şikayette bulundum” dedi.

Bu sırada gelininin anlattıklarını sanık sandalyesinde dinlerken birden fenalık geçiren Mehmet S., yere yığıldı. Kalp hastası olduğu belirtilen Mehmet S.'ye önce Adliye binasındaki doktorlar tarafından müdahalede bulunuldu. Ardından da 112 Acil Servis ekipleri tarafından muayene edilen ve kalp krizi geçirdiği belirlenen Mehmet S., ambulansla Samsun Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Duruşma ise ertelendi. Mehmet S.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Haberin Devamı