Gazete Vatan Logo

‘İş bilenin kılıç kuşananın’

Terörle mücadelenin er ya da geç kazanılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Münbiç’teki gelişmeyle ilgili müjdeyi Samsun’da verdi: Şu anda Münbiç’te, devriye gezme olayı dedik. O da başladı. Niye? Kardeşim iş bilenin kılıç kuşananın

‘İş bilenin kılıç kuşananın’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Samsun’da miting yaptı. Samsun’un her seçimde AK Parti’nin en güçlü destekçilerinden olduğunu ifade eden Erdoğan, yine rekor oy beklediklerini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

Yenikapı: 1 milyon 300 bin

Dün İstanbul’u izlediniz mi? Acayip bir sağanak vardı. Dedik ki herhâlde gelmeyecekler. Fakat bu dava var ya bu dava. Bu gönül davası. Kar boran fırtına hiç dinlemediler. Resmi rakamı açıklıyorum, 1 milyon 300 bin kişi Yenikapı’yı doldurdu. Üç beş oy uğruna bölücü terör örgütünün siyasi uzantılarına yoldaşlık, arkadaşlık yapmadık. İcazeti Edirne’deki provokatörün kapısında nöbet tutmakta değil, milletimize hizmetkar olmakta aradık. Benim için, ‘o artık yorgun’ diyor. Bay Muharrem, ben antrenmanlıyım. Hayatımın 16 yılı futbolla geçti. 40 yıl siyasette tecrübem var. Ama sen daha başlamadan bittin, bittin. Beş gün sonra benim milletim sizin defterinizi düzecek.

OHAL yine gelebilir

Yeni dönemde terörle mücadelenin gereği olarak inşallah OHAL’i süre bittiğinde kaldıracağız. Ama bu demek değil ki, bundan sonra yine gelmeyebilir. Teröre yönelik en ufak bir şey olursa yine getirebiliriz. Bizim OHAL’imizin Samsun’a bir zararı var mı? Benim dışımdaki adaylardan terörle mücadele konusunda bir şey duydunuz mu?

Haberin Devamı

‘Lütfen dikkatli olalım’

Asil milletime sesleniyorum. CHP’ye gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum. HDP’ye de sesleniyorum, Saadet’e gönül verenlere de sesleniyorum. Sözde İYİ Partilere sesleniyorum. Gelin lütfen dikkatli olalım. Biz şu anda milletimizin beka davasında bir mücadele sürdürüyoruz. Bu beka davasındaki mücadelemizde sizin lider kadrolarınızın bir derdi yok. Ama bizim derdimiz var. Er veya geç bu mücadeleyi biz kazanacağız. Ve biz kimseden icazet alarak bu yolda yürümüyoruz. Münbiç’te ne dedik? Terör örgütleri çıkacak dedik. Devriye gezem olayı dedik, şu anda Münbiç’te o da başladı. Niye? Kardeşim iş bilenin kılıç kuşananın.

Şiir kitabını gündeme getirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muharrem İnce’nin bazı erotik ifadeler olduğu yorumları yapılan ‘Tatanka’ adlı şiir kitabını da gündeme getirerek “Biz belki utanır diye Bay Muharrem’in yalanlarını ifşa etmeye eski kirli defterlerini açmaya devam edeceğiz. Seçim döneminde taktığı maskenin arkasındaki çirkinlikleri milletimize göstermeye devam edeceğiz. Bir de şiir, bunun şairlik yönü de varmış. Ben bunu o şiir kitabından bazı yerleri okumayacağım. Ama gençler o şiir kitabında ne olduğunu görecekler. Bunun da ne denli istikamet üzere olduğunu görecekler” dedi.

Haberin Devamı