Gazete Vatan Logo

‘İnat etmeyin ByLock kullanın’

İzmir’de çökertilen hücre yapılanmasının yazışmalarından, Fetullah Gülen’in ByLock kullanılması konusunda ısrar ettiğine dair bilgilere ulaşıldı

‘İnat etmeyin ByLock kullanın’

MİT ile polis tarafından yapılan operasyonla çökertilen FETÖ’nün lüks sitelerde gizlenen ‘hücre yapılanması’ üyelerine ait ByLock yazışmaları deşifre edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturmasında, yaklaşık 3 ay önce başvuruda bulunan itirafçı, örgüt ile ilgili önemli bilgiler verdi. Örgütün ‘gaybubet evleri’nden (aranan firari örgüt üyelerinin saklandığı evler) sorumlu itirafçının verdiği bilgiler sonrasında MİT ve İzmir polisi yeni hücre yapılanması deşifre etti. Örgütü Ege Bölgesi’nde toparlamaya çalışan sözde ‘il imamı’ S.K., ‘Ege Bölgesi genel muhasebe sorumlusu’ M.T. ve ‘Ege Bölgesi eğitim danışmanı’ İ.B.’nin de aralarında bulunduğu şüpheliler, yakalandı. FETÖ’deki çöküşü önlemeye çalışan şüphelilerin, İzmir’in farklı bölgelerindeki lüks semtlerde değeri milyonlarca dolar olan evleri, dolar üzerinden kiraladıkları ve lüks araçlar kullandıkları saptandı.

‘Paraları ben iletirim’

S.K. ile diğer örgüt üyelerinin, yakalandıkları güne kadar başta ByLock olmak üzere gizli haberleşme programlarını kullandıkları belirlendi. Deşifre edilen bu yazışmalarda, üyelerin “inat etmeden gizli haberleşme programı ByLock’u kullanmalarını”, Fetullah Gülen’in istediği bilgisi yer aldı. S.K.’nın, örgüt üyeleriyle yaptığı ByLock yazışmasında şunları kaydettiği belirlendi:

Haberin Devamı

Allah aşkına ByLock üzerinden iletişim kuralım. Bu süreçte dahi inat edip ByLock kullanmıyorsak büyüğümüzün, ısrarla bu programları işaret etmesine rağmen inat ediyorsak bari telefon da kullanmayalım. Kiminle görüşeceksek evine gidelim. Cep telefonuyla uzun konuşmayalım. Ali Osman Abi’ye telefonla ulaşmayın. Bana ByLock üzerinden ulaşın. Ben Ali Osman Abi’yi her gün görüyorum. Bana iletilen kurban paralarını, ben ona toplu olarak iletirim.

ABD’den cep hattı!

Adana polisinin, FETÖ’nün ‘gaybubet evi’ne düzenlediği operasyonda, Nazif B. tarafından tuvalete atılan, ‘ByLock’ yüklü cep telefonu hattının ABD’den getirildiği belirlendi. Nazif B.’nin yatak odasındaki aynada özel kalemle yazılan, sadece kızılötesi ışığıyla okunabilen mesaj tespit edildi. Örgüt üyelerini motive etmek amacıyla yazıldığı belirlenen mesajda, “Melek eline denktir mabede sahip eller. Göklerin sesini andırır ondaki diller. Dahası heyecanla köpürünce gönüller, bu ses karşısında keser ötmeyi bülbüller” denildi.

Haberin Devamı