Gazete Vatan Logo

'İçkili yurt partisinde cinsel saldırı yaptı'

ABD'de depreme yol açan Anayasa Mahkemesi adayı Kavanaugh'a bu kez 1980'li yıllardaki bir olay nedeniyle hedef tahtasında. Deborah Ramirez isimli kadın, üniversite yıllarında Kavanaugh'un kendisini taciz ettiğini söylüyor.

'İçkili yurt partisinde cinsel saldırı yaptı'

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine aday gösterdiği Yargıç Brett Kavanaugh hakkında bir kişi daha cinsel saldırı iddiasında bulundu.

Kaliforniya'da psikoloji profesörü Christine Blasey Ford'un ardından Deborah Ramirez isimli bir kadın da 1980'li yıllarda üniversite yıllarında Kavanaugh'un kendisine cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdü.

New Yorker dergisinin haberine göre, olay Ramirez ve Kavanaugh'un Yale Üniversitesi'nde okuduğu dönemde bir içkili yurt partisi sırasında meydana geldi. Ancak makalede olaya tanık olan bir kişinin görüşüne yer verilmedi.

'Kavanaugh'a karşı organize karalama kampanyası'

Kavanaugh iddiları reddederken Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada olay, "Demokratların iyi bir adama karşı tasarladıkları organize bir karalama kampanyası" olarak değerlendirildi.

Son iddia üzerine Senato Yargı Komisyonu'nun Demokrat Partili üyesi Senatör Dianne Feinstein, Yargı Komitesi Başkanı Chuck Grassley'e bir yazı göndererek Kavanaugh'un adaylığıyla ilgili sürecin durdurulmasını talep etti. Feinstein ayrıca olayın FBI tarafından soruşturulması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

Kavanaugh ve Ford ifade verecek

İlk iddianın sahibi Christine Blasey Ford perşembe günü yapılacak Senato oturumundan önce ABD Senatosu Yargı Komitesi'nde dinlenecek. Aynı şekilde Kavanaugh da Yüksek Mahkeme adaylık sürecinin kaderini belirleyecek olayla ilgili ifade verecek.

Palo Alto Üniversitesi'nde psikoloji profesörü 51 yaşındaki Ford, 1982 yılında kendisi 15, Kavanaugh 17 yaşındayken cinsel saldırıya maruz kaldığını iddia ediyor.

Demokratlar 'kürtaj gibi konulardaki görüşlerine karşı çıktığı' Kavanaugh'un ömür boyu sürecek Yüksek Mahkeme üyeliğine itiraz ediyor.

Euronews