Gazete Vatan Logo

'İçimde pek çok farklı kadın var'

Beni Affet dizisinini başrol oyuncusu Gaye Turgut, tam dört yıldır Bahar karakterini canlandırıyor. Oyuncu, “İçimde pek çok farklı kadın var; bazen küçük bir kız, bazen romantik bir kadın... Ben bile her gün yeni birini tanıyorum içimde...” diyor

'İçimde pek çok farklı kadın var'

Oyunculuğu seçme nedeniniz neydi?

Bu konuda aileme teşekkür etmeliyim. Beni 2 yaşında sinema ve tiyatroyla tanıştırdılar. O zamanlar seyrettiklerimi evde ailemi esir alıp canlandırırdım. Alkışlanmak, izlenmek çok hoşuma giderdi. Saatlerce oynardım. Daha sonra bunun bir heves değil de, hayatımın büyük kısmını kaplaması gerektiğini hissettim. Ailem yeteneğimi erken fark etti ve anaokulunda eğitim almaya başladım. Benim için bir hobiden öte, idealimdeki meslekti oyunculuk. İçimdeki çocuk hiç büyümedi... O oynayan küçük kız beni hep mutlu etti ve onun sayesinde konservatuvarı bitirdim. Okulu bitirdikten sonra hemen mesleğini yapan şanslı kişilerdenim... Menajerim Tümay Özokur’dan da kariyerimin gelişmesine yönelik çok ciddi destek alıyorum. Ve daha pek çok farklı yeni projede de kendimi geliştirerek devam etme temennisindeyim. Heyecanla, mutlulukla ve büyük bir hazla işimi yapıyorum. Oyunculuk benim büyümeyen yanım.

Günlük bir dizide yer almanın artı ve eksi yanları? Sanırım haftalık bir diziye göre çalışma saatleri fazladır?

Haberin Devamı

İnsan mesleğini sevdikten sonra yoğun çalışma temposundan daha çok içinde bulunduğu ortam önemli. Ben de çalıştığım ortamı çok seviyorum. Aile gibiyiz. Her sabah işime erken saatlerde bile güleryüzle gidiyorum. Çalışma saatlerimiz de haftalık işlere göre daha düzenli. Arkası yarın çektiğimiz için stoklu gitmeye çalışıyoruz. Ankara’da ailemden ve birçok dostumdan uzak olmak zor tabii ama günlük işle her gün evlere giriyorsunuz ve kocaman bir aileniz daha oluyor. Sizi kızları gibi seviyorlar. Çaldığınız kapılarda sıcak çayınız böreğiniz hazır... İşte o zaman yoğunluk da yorgunluk da kalmıyor. Her gün, ertesi gün ne olacak diye merakla bekleyen birçok insan var ve bu gerçekten çok güzel bir mutluluk.

4 yıldır aynı karakteri canlandırınca set dışında da kendinizi Bahar sandığınız oluyor mu?

Hayatımın büyük bir kısmını kapladığı için rolünüzü benimsiyorsunuz. Kendinizi bazen onun gibi düşünürken buluyorsunuz. Bahar, içinde birçok farklı kadını barındırıyor.

Haberin Devamı

En büyük isteğim eşimin yönettiği oyunda rol almak

Elinizde olsa sadece tiyatro mu yaparsınız?

Tiyatronun bendeki yeri bambaşkadır. Tabii ki tiyatroya her zaman devam etmek isterim. En büyük isteğim, hatta eşimin yönettiği bir oyunda rol almak. Tiyatro bir oyuncuyu her zaman besler. İlerleyen dönemde de kesinlikle hayatımın büyük bir bölümünü tiyatro ile dolu olmasını istiyorum. Son zamanlarda vaktim olmadığı için maalesef ilgilenemiyorum. Çok özledim...

Dizinin Ankara’da çekilmesi sizi ne kadar zorluyor?

Bu dizi için Ankara’ya geldim ve itiraf edeyim bu kadar uzun süre kalacağımı hiç düşünmemiştim. İstanbul dışında başka bir şehirde olmak ilk başlarda biraz zor oldu tabii ki. Ama oyunculuğun yeri, zamanı, mekanı yoktur.

Nasıl bir kişiliğiniz var, en öne çıkan özellikleriniz neler?

Ben çok hareketli ve neşeliyimdir. Olumsuzluk içinde bile mutlu olmayı becerebilen, her zaman bardağın dolu tarafını gören birisiyim. Hayata bu kadar pozitif tutunuşumda inançlarıma olan bağımın da önemi var. İçimde pek çok farklı kadın var; bazen küçük bir kız, bazen romantik bir kadın... Ben bile her gün yeni birini tanıyorum içimde... Hırslıyımdır ve çalışkanımdır. Ama hırslarım her zaman yapıcı boyuttadır, beni besler ve büyütür.

Haberin Devamı