Gazete Vatan Logo
Magazin 'Herkesin bir hikayesi vardır, bizim hikayemiz girişim'

'Herkesin bir hikayesi vardır, bizim hikayemiz girişim'

Kendi girişim hikayelerini hayata geçirmek isteyenler kadınlar, "Hikayesi Girişim" çatısı altında buluşuyor!

'Herkesin bir hikayesi vardır, bizim hikayemiz girişim'

Türkiye'nin ilk kadın kariyer sitesi olarak yayın hayatına başlayan "Hikayesi Girişim"; açılış lansmanı 15 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 14.00'te, Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Salonu'nda gerçekleştiriliyor. "Hikayesi Girişim"den desteğini esirgemeyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Sayın Dr. Hasan Akgün'ün de açılışını onurlandıracağı bu açılış, girişimci kadınlara ışık tutuyor. "Hikayesi Girişim" kurucuları; kendi başarı hikayelerini paylaşarak, hem ev hem de iş hayatını bir arada yürütmek isteyen girişimci kadınları, aynı çatı altında buluşturmayı hedefliyor.

Her girişim başlangıçta küçük hikayeyle başlar

Onların hikayesi; araştırmaları sonucu kadınların evden çalışarak ürettiği ürünleri pazarlayabilecekleri bir platform olmadığını gören Figen'in, 2014 yılında www.pembekariyer.com ' u kurmasıyla başlıyor. Daha sonra Funda ve Sevda ile bir araya gelen Figen, Türkiye'nin ilk kadın kariyer sitesi olan projeyi birlikte daha da geliştiriyorlar. Bir süre sonra başlangıçta gözden kaçırdıkları cinsiyet ayrımcılığı konusunda birtakım eleştirilerle karşılaşan girişimci üç kadın, bu eleştirileri haklı bularak isimlerini değiştirmeye karar veriyor. Ve "Hikayesi Girişim" böylelikle ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

İsimsiz kahramanlar karşınıza çıkıyor

Yenilenen yüzü ve yeni ismiyle yayın hayatını sürdürecek olan "Hikayesi Girişim" in karşılaştığı zorluklar, bin bir emek ile gönülden destek sağlayan isimsiz kahramanların çabaları ve daha fazlası bu öyküde karşınıza çıkıyor."Hikayesi Girişim" işi-tasarımı ya da ürününe pazar arayan kadınların ortak buluşma noktası olmakla kalmıyor, düzenlediği çeşitli etkinlikler vasıtası ile daha geniş bir çevreye ulaşmalarına da olanak sunuyor.

Kadınlara yol gösteriyo

Diğer kadınlara yol gösterici bir rehber olma yolunda başından beri birçok başlangıca imza atan "www.hikayesigirisim.com” kadınlara kendi atılımlarını gerçekleştirebilme fırsatı yaratırken ücretsiz üyeliği, sade tasarımı, ve zengin içeriği ile her kitleye kullanım kolaylığı sağlıyor. İş dünyası profesyonelleri ile girişimci kadınları bir araya getirecek etkinlikler düzenlemeye devam edecek olan "Hikayesi Girişim", kendi hikayesini paylaşmak ya da yeni hikayeler yaratmak isteyen kadınları bu açılışa davet ediyor. Ücretsiz gerçekleştirilen ve evden çalışarak hayatını kazanmak isteyen kadınlara ihtiyacı olan motivasyonu sağlamayı da amaçlayan bu lansman sonunda, girişimci olmak isteyen kadınların sorunları-soruları cevaplarını buluyor.

Haberin Devamı

Ayrıntılı bilgi için: www.hikayesigirisim.com