Gazete Vatan Logo

‘Fasıl beklemeden, AB uyum yasaları çıkacak’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Muharrem İnce cumhurbaşkanı olur ve parlamentoda çoğunluğu sağlarsak AB ile uyum yasalarının tamamı yeni fasıl açılması beklenmeden parlamentodan çıkacak” dedi

‘Fasıl beklemeden, AB uyum yasaları çıkacak’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün İzmir’de iş dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya geldi. Muhtarlardan oy isteyen Kılıçdaroğlu, “Temel muhtarlık kanunu’ çıkaracağız. Tüm muhtarlar için yasal olarak mekan düşünüyoruz. Sizlere mutlaka ya belediye ya da il genel meclisinin eleman tahsis etmesi lazım. Olmadığınızda muhtarlık açık olmalı, vatandaşın sorununu not etmeli. Mahalle ile ilgili konu Meclis’te görüşülürken o sırada muhtar söz ve karar sahibi olacak” dedi.

‘Az bile yapmışlar size’

Kılıçdaroğlu, Kırıkkale temaslarını anlatırken, “Kırıkkale kendisini bu hale getiren partiye oy veriyor. Az bile yapmışlar size. Bizim de kabahatimiz var. Sen gittin kahvede vatandaşın derdini dinledin mi, dinlemedin. Biz şimdi gerçek anlamda halkın partisiyiz. Halkın sorunlarını gerçek anlamda dile getiriyoruz. Eleştiriyorlar, ‘Elit partisi’ diye. Taşeron işçinin derdini en iyi kim dile getirdi? Kısmen kadro almışlarsa hakkımı helal etmek için onlardan oy istiyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında adalet istediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Danıştay’dan bir kadın hakim, sarayın atadığı hakimdir, saray kölesi olan hakim, Muharrem İnce aleyhine tweet atıyor. Haysiyetliysen, yargıya saygın varsa o görevden istifa edersin” dedi.

Haberin Devamı

AB ile ilişkiler

Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler hakkında değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “Eğer Muharrem İnce cumhurbaşkanı olur ve parlamentoda çoğunluğu sağlarsak Avrupa Birliği ile uyum yasalarının tamamı yeni fasıl açılması beklenmeden parlamentodan çıkacak. Bunu önerdim. Niye ‘Avrupa Birliği dayattıktan sonra yapıyoruz?’ dedim. Oturalım, demokrasi standartlarını kendimiz hayata geçirelim, sonra dönüp ‘Sende ne kadar demokrasi varsa bizde de o kadar var’ diyelim. Bunu yapmaya kararlıyız. Ülkemiz insanı üçüncü sınıf demokrasiye layık değil” diye konuştu.

Şehit ailesini ziyaret etti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Şırnak’ın Gabar Dağı mevkisinde PKK’lı teröristlerce iki farklı noktada yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan 20 yaşındaki Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç’in İzmir’deki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı