Gazete Vatan Logo

“Epilepsi ve Ben” adlı resim yarışması sonuçlandı

“Epilepsi ve Ben” adlı resim yarışması sonuçlandı

Dokuz yıldır epilepsi hastalığı olan çocukları ve gençleri bir araya getiren “Epilepsi ve Ben” Resim Yarışması Ödül Töreni bu yıl da UCB Pharma A.Ş. desteğiyle ve Türk Epilepsi ile Savaş Derneği tarafından 31. Uluslararası Epilepsi Kongresi’nin düzenlendiği Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Dünya üzerinde her yüz kişiden birinde epilepsi hastalığı görülmektedir ve dünyada yaklaşık 65 milyon epilepsi (sara) hastası vardır. Ülkemizde ise bu sayı 750 bin civarındadır. Epilepsi tüm yaş grupları içinde insanları en çok etkileyen nörolojik hastalıklardan biridir. Ülkemizde hala sosyal açıdan bir tabu olan epilepsiye dikkat çekmek, halkımızı bilinçlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “ Epilepsi ve Ben” resim yarışması, epilepsi hastalığı olan çocukların ve gençlerin kendilerini ifade etmesine olanak tanıyarak, epilepsiden etkilenen bireyleri ve aileleri birleştirmeyi amaçlıyor.

Epilepsi tanısı olan 6 - 16 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen Epilepsi ve Ben Resim Yarışması, 6 - 11 yaş çocuklar ve 12 16 yaş gençler olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı. Yarışmanın duyurusu ile gerekli bilgiler www.epilepsiveben.net üzerinden sağlandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen yarışmada dereceye girmiş çocuklar ve gençler, ödül töreni öncesi Türk Epilepsi ile Savaş Derneği yetkilileri ile birlikte Aqua Florya’yı gezdi. Denizaltı dünyasından çok etkilenen çocuk ve genç yarışmacılar yeni bir deneyim yaşamanın mutluğu içindeydiler. Çocuklar için başka bir sürpriz de Epilepsi hastası olan ressam Hilmi Şimşek ‘in çocuklarla birlikte atölye çalışması yapmasıydı.

Haberin Devamı

4 - 6 Eylül tarihlerinde gerçekleşen 31. Uluslararası Epilepsi Kongresi sırasında gerçekleştirilen törende ödül alan çocuk ve gençlerin aileleri güzel bir amaç için yapılan Epilepsi ve Ben Resim Yarışması Ödül Töreni’nde bulundukları için mutlu olduklarını belirtti. Çocuk ve genç yarışmacıların mutluluğu gözlerinden okunuyordu.