Gazete Vatan Logo

‘Dünyanın en büyük köprüsünü kurdum’

Tunceli mitinginde zorunlu din dersi olmayacağı vaadinde bulunan Muharrem İnce, “Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü” dedi

‘Dünyanın en büyük köprüsünü kurdum’

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce dün Tunceli’de miting düzenledi. “Türkiye özgür olacak, Munzur özgür akacak” diyen İnce, “Çocuklarımızı iyi eğiteceğiz” dedi. İnce şöyle devam etti:

Zorunlu din dersi yok

Çocuklara resmi dil Türkçe öğreteceğiz, evinde konuştuğu, anasıyla konuştuğu dili, o neyse onu öğreteceğiz. Din eğitimini şöyle yapacağız: Türkiye’de muhafazakar kesim var, benim çocuğuma 2 saat din kültürü ahlak bilgisi yetmez, fıkıh, kelam, hadis, seçmeli olarak dersleri istiyorum diyor, başüstüne. Madem istiyorsun, devlet sana bunları verecek. Biri diyor ki; zorunlu din dersi istemiyorum, hay hay sana da vermeyeceğiz. İsteyene istediği kadar, istemeyene yok, çözümü budur. Din ve dil eğitiminin de çözümü de budur.

Türkiye’nin hali içler acısı. Hakim adam, milletvekili adaylarıyla esnaf ziyaret yapıyor. Danıştay üyesi benim aleyhimde tweet atıyor, kaymakam milletvekili adayının mikrofonunu tutuyor. At izi it izine karıştı, devlet çöktü.

‘Devlet çöktü’

Hakimi, danıştay üyesi, kaymakam, hepsi bir yerde onların yanında, devletin gücü var, bizim yanımızda milletin gücü var. Ben insanları kırma, sağcı-solcu, Alevi-Sünni, Türk-Kürt diye yapma bırak bunları dedim. 4’üncü köprüyü de İnce gelir yapar dedim. İnce açıklasın 4’üncü köprüyü nereye yapacak diyor. Edirne’den Tunceli’ye gönül köprüsü kurdum. Dünyanın en büyük köprüsü. Bu seçim iki zihniyet arasında olacak. Bir yanda yalan söyleyenler, devleti soyanlar, milleti bölenler, iftira atanlar, sahte belge düzenleyenler, kumpas kuranlar. Öbür yanda da, biz milletin evladı, hepimizin cumhurbaşkanı.

Haberin Devamı

Elazığ’da dershane yanıtı

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Elazığ İstasyon Meydanı’nda düzenlenen mitingde cumhurbaşkanı seçilirse yapacağı projelerini anlattı. Çiftçiye mazotu 3 liraya vereceğini, asgari ücreti 2 bin 200 liraya çıkaracağını ve en düşük emekli maaşının ise bin 500 lira olacağını belirten İnce, dershane işletirken çalıştırdığı 10 emekli öğretmenin sigorta primlerini ödemediğini bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi: Şimdi bakın tam 20 sene öncesine gitmişler. 20 sene önce bir dershanenin ortağıyım. Anlatayım olayı da duyun. Dershanelerde iki türlü öğretmen çalışır. Bir emekliler, bir de gençler. Emekliler için de (prim) ödenir ama emekliye o primin hiçbir faydası yoktur. Emekliler genelde o primin ödemesini istemez, o paranın kendisine verilmesini ister. Sözünü ettikleri öğretmenler, emekli öğretmenler. Ha bir ceza kesmiş mi devlet, kesmiş, cezayı ödemiş miyiz, ödemişiz. Bu şuna benziyor. Trafik cezası yiyorsun cezanı ödüyorsun. Erdoğan eski defterleri açma bak açarım altında kalırsın. Benim korkum yok. Dershanede ceza kesilmiş 20 sene önce ne olmuş. Ceza kesilmişse ödenmiş ceza. Bu mu şimdi kusur? Gidiyorsun onları araştırıp durmaya çalışıyorsun yazık günah.”

Haberin Devamı

‘Hava durumu daha fazla izlenmiş’
Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a televizyona birlikte çıkma çağrısını yineledi, “Erdoğan’ın reytingi 11 benimki 44. Hava durumu bile Erdoğan’dan fazla izlenmiş. Tunceli’den rakibime sesleniyorum, reytingi sana ben katarım. Gel benimle televizyona çık da havan olsun biraz” dedi.
‘Seni harcadı dedim’
“Hemşehriniz Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday oldum, rakip oldum. Çıktım, bir daha çıktım, yenildim. Ama, bugün cumhurbaşkanı adayıyım. Bizim bu hukukumuzu Erdoğan anlayamaz. Ziyaretine gittiğimde Erdoğan, ‘Kemal Bey seni harcadı’ dedi. ‘Niye’ dedim. ‘Genel başkan olacaktın, şimdi olamayacaksın’ dedi. Ben de ‘Kemal Bey harcadı, ama seni harcadı’ dedim. ‘Çünkü, ben cumhurbaşkanı olacağım’ dedim.”

Haberin Devamı