Gazete Vatan Logo

‘Buzdağının görünen kısmı’

İspanya’nın Ripoll kentindeki bir imamın çevresinde kümelenen DEAŞ hücresinin, en az 6 Avrupa ülkesine yayılmış bir ağın parçası olduğu öngörülüyor.

‘Buzdağının görünen kısmı’

İspanya’nın Ripoll kentindeki bir imamın çevresinde kümelenen DEAŞ hücresinin, en az 6 Avrupa ülkesine yayılmış bir ağın parçası olduğu öngörülüyor. Batılı istihbarat servisleri, DEAŞ’ın Fas kökenli üyelerinden oluşan Avrupa grubunun, İspanya’nın yanı sıra Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda’da da hücreleri bulunduğunu düşünüyor.

‘Sırada İtalya var’

Finlandiya’da geçen hafta gerçekleşen bıçaklı saldırının da, bu gruba bağlı bir Faslı militan tarafından gerçekleştirildiği tahmin ediliyor. DEAŞ’ın son dönemde sosyal medya üzerinden yolladığı tehdit mesajları, İtalyan güvenlik güçlerini de harekete geçirdi. Örgüt, hedef listesindeki öncelikli ülkeleri İspanya, Rusya ve İtalya olarak sıralamıştı. Barcelona ve Camrils kentlerindeki araç saldırılarının ardından Rusya’dan gelen saldırı haberleri, sıradaki hedefin İtalya olduğu ihtimalini güçlendirdi. İtalyan polisinin, olası DEAŞ saldırılarına karşın, başkent Roma ve diğer büyük kentlerdeki güvenlik önlemlerini artırdığı duyurulmuştu.