Gazete Vatan Logo

‘Bu iddia abesle iştigal etmek’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Bize kumpas kuruluyor” açıklamasına yanıt verdi: Erdoğan’ın hukuk dışında bir yola tevessül edeceğini iddia etmek abesle iştigal etmek olur

‘Bu iddia abesle iştigal etmek’

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, bir gazetecinin CHP’ye yönelik kumpas iddialarına ilişkin sorusuna karşılık, bu iddia ile neyin ve kimin kastedildiğini, kimin işaret edildiğini CHP’nin açıklaması gerektiğini bildirdi. Kalın, “Zaman zaman Sayın Kılıçdaroğlu’nun Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük bu tür ithamlarının olduğunu biliyoruz. Bunun hiçbir objektif, nesnel temelinin olmadığını çok rahatlıkla ifade edebilirim. CHP, kendi içinde birtakım sorunlar yaşıyorsa, liderlik sorunu, yönetim sorunu, vesaire... Bunu kendi içlerinde çözmeleri gereken meselelerdir. Ama bunu Cumhurbaşkanımıza atıf yaparak ya da Cumhurbaşkanımızın adını zikrederek kendini rahatlatma çabası olarak birileri hayata geçirmeye çalışıyorsa burada da hata yaptıklarını ifade etmeliyiz” diye konuştu.

‘Hayatı açık seçik ortada’

İfadeleri gördüğünü aktaran İbrahim Kalın, değerlendirmelerine şöyle devam etti: “2019 seçimlerine giderken Cumhurbaşkanı bütün muhaliflere, yani başta CHP olmak üzere bunları tasfiye etmeye çalışıyor, işte kumpas kuruluyor falan gibi... Bakın Cumhurbaşkanımızın 40 yıllık siyasi hayatı açık seçik ortadadır. Kendisine yönelik bu tür operasyonlar olduğunda, kendisi hapse gönderildiğinde, bir şiir okuduğunda, siyasi yasak getirildiğinde, 27 Nisan e-muhtırası olduğunda ve benzer birçok müdahalelerle karşı karşıya kaldığında her zaman hukukun yolunda, milletin yanında durarak bu sorunları çözmüştür, çözme yoluna gitmiştir. 2019 sürecine giderken de şunu çok açık ve net söyleyeyim kendisine ve milletine güvenen bir lider olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın bir başka yola tevessül edeceğini iddia etmek ancak abesle iştigal etmek olur.

Haberin Devamı

Dört kıdemli de emekli oldu

YAŞ kararları açıklandığında en dikkat çeken isim Koramiral Adnan Özbal oldu. Deniz Kuvvetleri’nde Korgeneral rütbesinde olan Özbal, rütbe ve kıdem olarak önündeki 4 generali geçerek denizdeki 1 numaralı komutan olmuştu. YAŞ’ta alınan bu karardan sonra başta Oramiral Bülent Bostanoğlu olmak üzere daha kıdemli komutanların alacağı tavır merak ediliyordu. Son alınan bilgiye göre, Özbal’dan daha üstte olan komutanların hepsinin emekli olduğu ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Oramiral Veysel Kösele, emeklilik dilekçesini verdi. 2015’te korgeneral olan ve görev süresi devam eden Hasan Şükrü Korlu’nun da emeklilik dilekçesini verdiği öğrenildi. 2012 yılında Korgeneral olan Serdar Dülger ile 2013 yılında Korgeneral olan Hasan Uşaklıoğlu görev süreleri dolduğu ve rütbeleri artırılmadğı için emekli oldu.

Haberin Devamı