Gazete Vatan Logo

‘Bayram Yeri’ni kapatmanın zararı 4.5 milyar lira

Bayramların ilk günü AVM’lerin kapatılma kararı için AYD Başkanı Hulusi Belgü, “Bayram yeri kapatılıyor. Zarar 4.5 milyar TL’yi bulur” dedi.

‘Bayram Yeri’ni kapatmanın zararı  4.5 milyar lira

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, Ankara’da başlayan, Antalya ve Konya ile devam eden, alışveriş merkezlerinin dini bayramların 1’inci günleri ile yeni yılın ilk günü kapalı olması kararının anlaşılması zor bir durum olduğunu belirtti. Belgü, “AVM’lerimiz bayram günlerinde daha da anlam kazanıyor. ‘Bayram Yeri’ne dönüyor” dedi. AVM’lerin kapalı tutulmasına anlam vermekte zorlandıklarını ifade eden Belgü, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın sosyalleşme ve elbette ki vakitten tasarruf sağlamak amacıyla alışveriş yapma haklarının ellerinden alındığını düşünmemek işten değil. Bununla birlikte bayram günleri mesai yapan AVM çalışanlarının ücretlerine bu durum hakkaniyetli bir şekilde yansıtılmaktadır. Bahsi geçen tarihlerde AVM’ler kapatılarak AVM çalışanlarının fazla mesai ücreti almalarına da engel olunuyor.”

300 milyon TL vergi kaybı

1 günlük AVM kapatılmasının ekonomimizde açabileceği yaralardan da bahseden Belgü, şunları kaydetti: “AVM’lerin Türkiye’de 1 gün kapatılması, perakendecilerimiz açısından 1.5 milyar TL’lik ciro, ekonomimizde yaklaşık 300 milyon TL’lik vergi kaybına yol açıyor. Bugün geldiğimiz noktada organize perakende sektöründe 880 bin nitelikli istihdam sağlayan AVM’lerimizi Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yeni yılda birer günlük kapatılmasının sektörümüze zararı 4.5 milyar TL, devletimize zararı 900 milyon TL olacak. Bu azımsanabilecek bir sayı değil! Ülkemizin ekonomik anlamda selametini ve istikrarını gözetmeksizin verilen böyle bir kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz.” Belgü, konuyla ilgili mercilere taleplerini ilettiklerini ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Haberin Devamı