Gazete Vatan Logo

‘Bavul cinayeti’ sandığı vuracak

İtalya’da bir göçmenin Pamela isimli genç kızı öldürüp parçalayarak bavula koyması Mart’taki seçimin seyrini tamamen değiştirdi

‘Bavul cinayeti’ sandığı vuracak

Pamela Mastropietro isimli 18 yaşındaki genç kızın İtalya’nın kuzeydoğusunda göçmenlik başvurusu reddedilen bir Nijeryalı tarafından öldürülerek bavula konulup çöpe atılması ülkede seçim gündemini tamamen değiştirdi. Bu duruma tepki olarak neo-faşist görüşlere sahip Luca Traini (28) isimli İtalyan’ın geçen hafta sonu aracından ateş açarak Afrika kökenli altı kişiyi yaraladığı Macerata kentinde, son olarak ırkçılığa ve faşizme karşı bir gösteri düzenlendi. “Anti-faşist yürüyüşe” bazı sol partilerin temsilcileri, sendikalar, insan hakları örgütlerinden aktivistlerin de aralarında yer aldığı binlerce kişi katıldı. Organizatörler, katılımcı sayısının en az 15 bin olduğunu belirtti. Gösteride açılan pankartlar ve atılan sloganlarda “her türlü faşizme ve ırkçılığa hayır” mesajı verildi. Yürüyüş öncesinde, Cumartesi günü açık olan okullar kapatıldı, kent merkezindeki iş yerleri kepenk indirdi, toplu taşıma hizmeti durduruldu.

‘Toplumsal öfke’

Milano, Torino ve Bologna’nın da aralarında yer aldığı kentlerde de gösteriler düzenlendi. Traini’nin düzenlediği ırkçı saldırı, gelecek ay genel seçimlerin yapılacağı İtalya’da seçim kampanyalarının da tamamen göçmen konusuha odaklanmasına sebep oldu.

Haberin Devamı

Neo Nazi saldırgan

Afrika kökenli beş erkek ve bir kadını yaralayan Traini daha sonra boynuna İtalyan bayrağını dolayarak arabasından inmiş ve faşist selamı verdikten sonra teslim olmuştu. Luca Traini’nin saldırı sonrası ortaya çıkan görüntülerinde dazlak tıraşı ve şakağında, bazı neo-Nazi ve faşist grupların sembol olarak kullandığı bir “kurt kapanı” (Wolfsangel) dövmesi olması da dikkat çekmişti. Traini’nin evinde yapılan aramada da Hitler’in “Kavgam” kitabı ve “Kelt haçı” bayrak bulundu.