Gazete Vatan Logo

‘Başını omzuna koyma’ dayağı

Halk otobüsünde başını yanındaki kız arkadaşının omzuna yasladığı için dövüldüklerini iddia eden genç “Bizi otobüsten indirip ölümle tehdit etti” dedi

‘Başını omzuna  koyma’ dayağı

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Yağız Berke Birtane, iddiaya göre halk otobüsünde başını kız arkadaşı Rozerin Aykul’un omzuna koydu. Bu sırada gençlerin oturduğu koltuğun iki sıra gerisinde oturan başka bir kişi, gençlerin yanına gelerek Yağız Berke Birtane’yi omzundan dürterek, ‘Benim çoluk çocuğum var. Kendinizi düzeltin’ diyerek uyardı. Gencin cevap vermesi üzerine daha da hiddetlenen kişi, daha sonra gençlere saldırdı. Otobüsten indikten sonra da gençlere vurmaya devam eden kişi, daha sonra otobüse binip gitti. Gençlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekibi, Yağız Berke Birtane ve Rozalin Aykul’u ifadelerini almak üzere Bekirpaşa Polis Merkezi’ne götürdü. Darp raporu da alan gençler, kendilerine saldıran kişi hakkında şikayetçi oldu. Yaşadıkları anları anlatan Yağız Berke Birtane, “Önce olay büyümesin diye ‘Tamam’ dedim. Bunun üzerine daha çok cesaretlenerek küfretmeye başladı. Biz, ‘Siz ahlak bekçisi misiniz? Biz yanlış bir şey yapmıyoruz’ dedikten sonra arkadaşımın başına vurmaya başladı. Sonra ben ayağa kalktım. Kafa attı, boğuştuk. Sonra bıçağını istedi. Şoföre, ‘Arabayı durdur. Ben şunları şu köşede öldüreyim’ dedi. İndik aşağı. Aşağıda da saldırdı, vurdu bana. Sonra otobüse geri bindi. Şoförle beraber yollarına devam ettiler. Polisi aradık, şikayetçi olduk. Benim üstüm başım yırtıldı. Burnum kanadı. Darp raporu aldık. Psikolojik ve fiziksel olarak etkilendik. Arkadaşımın gözlüğü kırıldı” dedi.

Haberin Devamı

‘Şoktayız, İnanamıyoruz’

Erkek arkadaşıyla birlikte saldırıya uğrayan Rozalin Aykul, “Ben de şoka girdim. Daha önce böyle bir şey yaşamamıştım. Zaten yurtlarımıza dönecektik. Böyle bir olay yaşadığım için üzgünüm. Davacı olduk. Umarım bu şahıs bulunur. İster istemez derslerime de etki etti. Bölümüm de ağır olduğu için sürekli ders çalışmam gerekiyor. Konsantrasyonum bozuldu. Maddi ve manevi her açıdan olumsuz etkilendim” diye konuştu.