Gazete Vatan Logo

'Ayla'nın ön gösterimi yapıldı!

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı, 90. Oscar Ödülleri kapsamında 'Yabancı Dilde En İyi Film' adayı olan Türk yapımı 'Ayla' filminin özel gösterimi önceki akşam Grand Pera Emek Sineması'nda gerçekleşti.

'Ayla'nın ön gösterimi yapıldı!

1950'de başlayan Kore Savaşı'na katılan Türk tugayındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin, anne ve babası öldürülmüş Koreli bir kız çocuğuna, savaş süresince kendi çocuğu gibi bakmasının anlatıldığı 'Ayla' filminin ön gösteriminde duygu dolu anlar yaşandı.

Filme konu olan ve savaşta Türk askerlerinin bularak 'Ayla' ismini taktığı Koreli Kim Eunja (71), hayatının anlatıldığı filmin ön gösterimini izledi. Film oyuncuları Kim Seol, İsmail Hacıoğlu ve Sinem Uslu gecede yerini alırken, diğer oyuncular özel gösterime katılmadı. ‘Ayla’ karakterine hayat veren Kim Seol ise abisi Kim Kyeom, babası Kim Dongsam ve annesi Kang Kyung Ah'la gecede hazır bulundu.

"İKİNCİ VATANIM"

Koreli Kim Eunja, Süleyman Dilbirliği'ni yeniden ilk kez Seul'de gördüğü söyledi ve "Üç defa daha Türkiye'ye geldim ve Süleyman Baba'yı gördüm her seferinde. Her geldiğimde kalbimde garip bir duygu oluyor ve çok mutlu hissediyorum. Süleyman babamı göreceğim için aşırı mutlu oluyorum. Süleyman babamın olduğu bu ülke, benim ikinci vatanım. Televizyonda Türkiye'nin olduğu bir spor karşılaşması, haber ya da Yarışma gördüğümde hep Türkiye'yi tutuyordum, gerçekten ikinci vatanım olarak hissettiğim için. Duygulanıyordum. Türkiye, benim için farklı bir yere sahip” dedi.

Haberin Devamı

Filmin barışı anlattığını vurgulayan Kim, "Herkesin izlemesini istiyorum. Orada, bir çocuğun savaşa maruz kalması sonucu yaşadıkları anlatılıyor. Umarım hiçbir çocuk artık savaşa maruz kalmaz, ailesiyle mutlu mesut yaşar bütün çocuklar ve dünyanın her yerinde bir barış yaşanır" ifadelerini kullandı.

27 Ekim’de vizyona girecek filmin oyuncu kadrosunda; Ali Atay, Çetin Tekindor, İsmail Hacıoğlu, Taner Birsel, Sinem Öztürk Uslu ve Altan Erkekli gibi oyuncular yer alıyor.