Gazete Vatan Logo

‘Aslan’lar gibi dizele devam

Dünyada dizel motorların geleceği tartışılırken ‘Aslan’dan devam kararı geldi. Peugeot CEO’su Imparato, “Dizeli yasaklayan da serbest bırakan da var. Her şehre özel motor üretilmez. Son sözü tüketici söyler” dedi.

‘Aslan’lar gibi dizele devam

Tüm dünyada dizel motorlu araçların geleceği tartışılıyor. Paris, Londra gibi birçok metropol 2020’den itibaren dizel araçlara kapılarını kapatmaya hazırlanıyor. Toyota, Volkswagen, Fiat gibi markalar önümüzdeki dönemde dizel araç üretmeyeceğini veya minimuma indireceğini açıkladı. Avrupa’da dizel motorlu araçların pazar payının yüzde 43.7 ile son 10 yılın en düşük seviyesine inmesi, elektrikli ve hibrit modellerin çıkışa geçtiğini gözler önüne seriyor.

Hiç kuşkusuz her markanın dizel konusunda farklı stratejisi var. Peugeot da şimdilik tüketicilerine dizel seçenek sunmaya devam edeceğini duyurdu. Cenevre Otomobil Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Peugeot CEO’su Jean Philippe Imparato, dizel motordan vazgeçmelerinin şu an gündemde olmadığını belirtti.

Regülasyona uyumluyuz

Imparato, “Tüketicilerin motor talebi değişiyor. Dizeli yasaklayan ülkeler, şehirler olmakla birlikte bunu serbest bırakanlar da var. İstanbul, Londra ya da Şangay mesela. Her şehir için bir motor geliştiremeyiz” diye konuştu. Yılda 100 bin kilometre yapan bir yönetici için çalıştığı şirketin dizel sunmak isteyeceğinin altını çizen Imparato, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Az kilometre yapanlar için benzinli motorlarımız mevcut olacak. Kullanıcıların tercihlerine göre modellerimizde farklı enerji seçenekleri sunacağız. Konu Peugeot için çok basit aslında. Tüketici istediği bir modeli seçecek ve sonrasında motoruna karar verecek. 1.5 BlueHDi dizel ile 98 gram karbon salınım değeri ile regülasyonla tam uyumlu olduğumuzu da hatırlatalım.”

Citroen ve Opel kriterlere uyarsa bağımsızlık sürer
PSA (Peugeot-Citroen) Grubu’nun Opel’i almasıyla gözler Türkiye operasyonlarının nasıl yönetileceğine çevrildi. Peugeot, Citroen, Opel ve DS tek çatı altında mı toplanacak yoksa markalar bağımsızlıklarını koruyacaklar mı merak ediliyor. Jean Philippe Imparato, konuyla ilgili olarak, “Performans kriterleri yerine getirildiği sürece sistemi değiştirmeye gerek yok. PSA Grubu olarak satış, kârlılık ve müşteri memnuniyeti kriterlerine bakıyoruz. Sonuçlar iyiyse güncel durumla devam ederiz” dedi.
Rakipler casusluk yaptı
Peugeot, Cenevre’de dünya lansmanını gerçekleştirdiği 508 ile Rifter’ı yılın son çeyreğinde satışa sunacak. Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, yeni 508 ile Rifter’la daha da güçleneceklerini belirterek, “Özellikle hem binek hem van olarak tercih edilebilen Rifter’ın ses getireceğine inanıyoruz. Fuarda Türkiye’de hafif ticari aracın önemli oyuncularının tepe yöneticileri bizzat gelip Rifter’ı yakından inceledi” dedi.

Haberin Devamı