Gazete Vatan Logo

‘Asimetrik saldırı var’

Meclis Başkanı Binali Yıldırım, ABD’nin yaptırım hamlesine KKTC’den yanıt verdi: Ülkemizin içinde bulunduğu zor küresel ataklarla karşı karşıyayız. Türkiye ekonomisine karşı asimetrik saldırı var. Ancak tüm önlemleri aldık

‘Asimetrik saldırı var’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, ilk yurt dışı ziyaretini dün KKTC’ye gerçekleştirdi. Yıldırım, yavru vatana hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay’ın daveti üzerine KKTC’ye gittiğini belirten Yıldırım, “Son zamanlardaki gelişmeler ve Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yaşanan tıkanıklıklar hatırlandığında, Kıbrıs Türk halkı ile anavatan Türkiye’nin dayanışma noktasında çok daha hassas bir döneme girdiğini ifade etmek isterim” dedi.

Havaalanında karşılama

Daha sonra uçağa binen ve KKTC’ye hareket eden Yıldırım’ı Ercan Havaalanı’nda KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay karşıladı. Yıldırım, karşılama töreninin ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bir araya geldi. Akıncı’nın kabulü sırasında soruları yanıtlayan Yıldırım, şunları söyledi: Türkiye ekonomisine karşı asimetrik saldırı var. Ülkemizin içinde bulunduğu bazı zor küresel ataklarla karşı karşıyayız.

Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti’nde tüm siyasi partiler birlikte, ülkemize yönelik saldırı karşısında kararlı duruşunu sergiliyor. TBMM olarak da biz bundan büyük bir memmuniyet duyuyoruz.

Haberin Devamı

Küresel boyutu var

“Hükümetimiz bu asimetrik saldırı karşısında gerekli tüm önlemleri aldı, almaya devam ediyor” diye sözlerini sürdüren Yıldırım, şunları kaydetti: Bu ekonomik saldırının küresel bir boyutu da var. Türkiye milli parası üzerine yapılan bu hamle, Japonya’dan İspanya’ya kadar bütün ekonomileri sarstı. Dolayısıyla bunu sadece Türkiye üzerinde bir operasyon olarak düşünmek eksik olur, yanlış olur. Kıbrıslı Türklere her türlü desteğin verileceğini vurgulayan Yıldırım, Rumları da uyardı: Çözüm olmadan Ada’nın denizde karada ortak menfaatleri tek taraflı olarak hayata geçirilmesi de ayrı bir anlaşmazlık kaynağı olacaktır. Akıncı’nın ardından Cumhuriyet Meclisi Başkanı Uluçay’la görüşen Yıldırım, daha sonra, KKTC’nin eski cumhurbaşkanları Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ın mezarlarını ziyaret etti.