Gazete Vatan Logo

‘Artık teğmensiniz’ diye teşvik etmişler

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında yaşanan eylemlerle ilgili 317 sanığın yargılanacağı davanın görülmesine 28 Haziran Çarşamba günü başlanacak.

‘Artık teğmensiniz’ diye teşvik etmişler

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Cezaevi Yerleşkesi’ndeki salonda 19 Temmuz’a kadar görülecek davada, bir kısmı tutuklu 317 sanık yargılanacak. İddianameye göre, şüpheli kursiyer teğmenlerin içtima alanına toplanmış ve şüpheli Tarık Görener kursiyerlere şöyle seslenmiş: “Arkadaşlar, bugün çok önemli bir gün. Artık kursiyer değilsiniz, teğmensiniz. Teğmen gibi davranın, Çocuk gibi davranmayın. Ülkenin geleceğini siz belirleyeceksiniz. Birazdan farklı komutanlarınız gelecek, onların emirlerine harfiyen uyun. Ateş olursa ateşle karşılık verin. Hiç kimse emirlerin dışında hareket etmesin, kimsenin telefonunu açık görmeyeceğim, ışık dahi görürsem o telefonu alır, kırarım.”

Akkuş listeleri getirdi

İddianameye göre, önceden hazırlanan, görev yerlerinin belirlendiği isim listelerinin bulunduğu belgeler, poşet içinde şüpheli Ramazan Akkuş tarafından getirildi. Şüpheli jandarma kursiyer teğmenler, önceden hazırlanan plan uyarınca bu listeler doğrultusunda 8 kişilik gruplar halinde darbeye yönelik faaliyet yürüttü.

Haberin Devamı