Gazete Vatan Logo

'Ada bazlı imar gerekiyor'

Keten İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Keten, doğru kentsel dönüşümün ada bazlı imarlar ile yapılacağını ifade etti.

Türkiye’de kentsel dönüşümü ilk başlatan firmalardan biri olan ve toplam 15 şantiyesiyle çalışmalarını sürdüren Keten İnşaat Ltd. Şti, başta Nişantaşı olmak üzere 38 yıldan bu yana İstanbul’un farklı bölgelerinde konut projelerini hayata geçiriyor.

15 şantiyede çalışmalar devam ediyor

İstanbul’un birçok semtinde sağlıksız, eski binaların yıkılarak günün teknolojisine uygun çağdaş yapıların yapılmasını kendileri için bir görev kabul eden Keten İnşaat, bugüne kadar 100’ün üzerinde binayı yeniledi.

Keten İnşaat Başkanı Selahattin Keten, eskiyen, ekonomik ömrünü doldurmuş binaları yıkıp, depreme dayanıklı, semt dokusuna uygun ve akıllı bina özelliklerine sahip yeni yaşam alanlarına dönüştürdüklerini belirtti. Bugüne kadar Nişantaşı, Ulus, Şişli, Etiler ve Bağdat Caddesi civarında butik proje ve lüks konutlar inşa ettiklerinin altını çizen Selahattin Keten, şu anda 15 şantiyede çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Cadde'de iş merkezi

Projeleri hakkında bilgi veren Selahattin Keten, “Kadıköy yakasında ve Eyüp’te devam eden sıfırdan projelerimiz var. Eyüp’teki projemiz Silahtarağa’da yer alıyor. Tarihi yarımadanın uç tarafında yaklaşık 20 bin metrekarelik iki konut bloğu inşa ediyoruz. 59 daire ve dört mağaza olacak. Haziran ayı ortalarında tamamını teslim edeceğiz.

Haberin Devamı

Bağdat Caddesi’nde 4 bin metrekare bir iş merkezi yapıyoruz. Yine Kadıköy’de 6 bin 500 metrekarelik projeyi bitirip teslim ettik. Kentsel dönüşüm anlamında ise Şişli bölgesinde devam eden 10, Etiler’de ise 2 projemiz devam ediyor” diye konuştu.

6.5 milyon bina depreme dayanıksız

Türkiye’de kentsel dönüşümü değerlendiren Selahattin Keten, kentsel dönüşümün Türkiye’de geç başladığını belirtti. Keten, “Kentsel dönüşüm yasası 1999 depreminin hemen ardından çıkmalıydı, Yasanın geç çıkması Türkiye’ye büyük zarar verdi” dedi.

Selahattin Keten, Türkiye genelinde 6,5 milyon civarında depreme dayanıksız bina bulunduğunu kaydederek, kentsel dönüşüm konusunda radikal kararların alınarak hızlı hareket etmek gerektiğini söyledi. Keten, “Aslında devlet yeterli desteği sağlıyor ancak biz inşaatçıların en büyük sıkıntısı, en büyük zorluk noktası bürokrasi oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Kentsel dönüşüm sürecinin plansız ilerlediğine de işaret eden Selahattin Keten,alt yapı sorununun çözülmeden kentsel dönüşümün başarıya ulaşamayacağının ve parsel bazında değil ada bazında imarlar veriler kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.